To main content
Restuaranger i Stockholm. Två rullar med kaviar på Nour. Asian-fusion restaurangen Nour fick sin första Michelinstjärna sommaren 2022.

Photo: Bohman Skörstrand

Categories: Restauranger

Stockholms alla Michelinkrogar

Publish date: 22 december 2022

Stockholm kan stoltsera med flera restauranger som har förärats med Michelin-stjärnor. Fyra av dem har lyckats med konststycket att få två stycken, och 2018 blev Frantzén den första någonsin i Stockholm att belönas med tre!

Utbudet av moderna gourmetrestauranger i Stockholm är häpnadsväckande och smakäventyren står sig mycket väl i konkurrensen med vilken annan stad som helst i världen. Och inget namn i världen har blivit lika synonymt med matupplevelser av yppersta klass som guide Michelin. Sedan sommaren 2022 har Stockholm hela 9 restauranger som belönats med en, två eller tre stjärnor i den ansedda guiden.

Som komplement till stjärnutmärkelserna lanserade Guide Michelin en ny hållbarhetsmärkning i februari 2020. Restauranger som ligger i framkant med hållbar gastronomi uppmärksammas med en ny, grön symbol, och förnärvarande har Stockholm 3 restauranger med Grön Stjärna. Dessutom omnämns 7 Stockholmskrogar i kategorin Bib Gourmand för sin prisvärda mat. 

Här är en lista över alla Michelin-krogar i Stockholm:

***
Frantzén

**
Aloë

*
Sushi Sho
Ekstedt
Operakällaren
Etoile
AIRA
Nour
Adam & Albin

Restauranger med Grön Stjärna

Restauranger med Grön Stjärna uppmärksammas för sitt hållbara kök och meny. Märkningen ges till dem som utmärker sig Genom att använda hållbara leverantörer, verkar för att minska sitt matsvinn och CO2 avtryck.

Etoile
Fotografiska
Oxenstiernan

Restauranger med Bib Gourmand

Bib Gourmand-utmärkelsen ges till restauranger som serverar god mat, väl värd en omväg, men för en något billigare peng.

Allegrine
Lilla Ego
Babette
Kagges
Mathias Dahlgren-Matbaren
Brasserie Bobonne
Bar Agrikultur

Stockholm: En Good Food-stad

Soppa
Agnes Gällhagen/Johnér

Under det senaste decenniet har Stockholms matscen fått stor uppmärksamhet. Mycket tack vare våra kockar, restauranger och hemmakockar som är ihärdiga i sin jakt på kvalitetsmat som inte kompromissar med miljön.

Ett kvitto på vilken tongivande roll Stockholm spelar med sitt fantastiska utbud av innovativa restauranger är att staden under 2023 blivit utsedd till Europas Gastronomiska Huvudstad. Därför har Stockholm Business Region och Sweden Foodtech lanserat Good Food Guide. Där kan du läsa guider och tips från ledande experter med extra stor aptit för hållbar mat som är bra för planeten, din hälsa och som smakar riktigt bra.

Läs guiderna på Good Food City Guide