Visit Stockholm använder cookies för att ge dig som besökare bästa möjliga upplevelse.

Inredningen på restaurang Frantzén i Stockholm.
Photo: Frantzén
Categories: Restauranger

Stockholms alla Michelinkrogar

Publish date: 25 januari 2021

Stockholm kan stoltsera med flera restauranger som har förärats med Michelin-stjärnor. Tre av dem har lyckats med konststycket att få två stycken, och 2018 blev Frantzén den första någonsin i Stockholm att belönas med tre!

Med anledning av coronapandemin får tills vidare får ingen alkohol säljas på restauranger och barer efter klockan 20:00. Detta kan medföra att vissa restauranger och barer har ändrade öppettider, alternativt håller helt stängt.

Som komplement till stjärnutmärkelserna lanserade Guide Michelin en ny hållbarhetsmärkning i februari 2020. Restauranger som ligger i framkant med hållbar gastronomi uppmärksammades med en ny, grön symbol. I Stockholm hyllades inte mindre än fem restauranger: Agrikultur, Etoile, Fotografiska, Gastrologik och Oaxen Krog. 

Utbudet av moderna gourmetrestauranger i Stockholm är häpnadsväckande och smakäventyren står sig mycket väl i konkurrensen med vilken annan stad som helst i världen. 

Här är en lista över alla Michelin-krogar i Stockholm, inklusive Etoile, som belönades med sin första stjärna i februari 2020:

Michelinkrogar i Stockholm

***
Frantzén

**
Oaxen Krog
Gastrologik
Aloë

*
Agrikultur
Sushi Sho
Ekstedt
Operakällaren
Etoile