To main content
Restuaranger i Stockholm. Två rullar med kaviar på Nour. Asian-fusion restaurangen Nour fick sin första Michelinstjärna sommaren 2022.

Photo: Bohman Skörstrand

Categories: Restauranger

Stockholms alla Michelinkrogar

Publish date: 22 december 2023

Stockholm kan stoltsera med flera restauranger som har förärats med Michelin-stjärnor. Fyra av dem har lyckats med konststycket att få två stycken, och 2018 blev Frantzén den första någonsin i Stockholm att belönas med tre!

Utbudet av moderna gourmetrestauranger i Stockholm är häpnadsväckande och smakäventyren står sig mycket väl i konkurrensen med vilken annan stad som helst i världen. Och inget namn i världen har blivit lika synonymt med matupplevelser av yppersta klass som guide Michelin. Sedan sommaren 2022 har Stockholm hela 9 restauranger som belönats med en, två eller tre stjärnor i den ansedda guiden.

Som komplement till stjärnutmärkelserna lanserade Guide Michelin en ny hållbarhetsmärkning i februari 2020. Restauranger som ligger i framkant med hållbar gastronomi uppmärksammas med en ny, grön symbol, och förnärvarande har Stockholm 3 restauranger med Grön Stjärna. Dessutom omnämns 7 Stockholmskrogar i kategorin Bib Gourmand för sin prisvärda mat. 

Här är en lista över alla Michelin-krogar i Stockholm:

***
Frantzén

**
Aloë
AIRA

*
Sushi Sho
Ekstedt
Operakällaren
Etoile
Nour
Adam & Albin

Restauranger med Grön Stjärna

Restauranger med Grön Stjärna uppmärksammas för sitt hållbara kök och meny. Märkningen ges till dem som utmärker sig Genom att använda hållbara leverantörer, verkar för att minska sitt matsvinn och CO2 avtryck.

Etoile
Fotografiska
Oxenstiernan

Restauranger med Bib Gourmand

Bib Gourmand-utmärkelsen ges till restauranger som serverar god mat, väl värd en omväg, men för en något billigare peng.

Allegrine
Lilla Ego
Triton
Nook
Babette
Mathias Dahlgren-Matbaren
Brasserie Bobonne
Bar Agrikultur