To main content
Inredningen på restaurang Frantzén i Stockholm.

Photo: Frantzén

Categories: Restauranger

Stockholms alla Michelinkrogar

Publish date: 10 december 2021

Stockholm kan stoltsera med flera restauranger som har förärats med Michelin-stjärnor. Fyra av dem har lyckats med konststycket att få två stycken, och 2018 blev Frantzén den första någonsin i Stockholm att belönas med tre!

Från och med 12 januari 2022 skärps restriktionerna för caféer, barer och restauranger. Med anledning av coronapandemin får serveringsställen endast servera sittande gäster. Sällskap får vara på max 8 personer, med minst 1 meters avstånd mellan sällskapen. Alla serveringsställen måste stänga senast 23.00. För den senast uppdaterade infon hänvisar vi till Folkhälsomyndigheten.

Som komplement till stjärnutmärkelserna lanserade Guide Michelin en ny hållbarhetsmärkning i februari 2020. Restauranger som ligger i framkant med hållbar gastronomi uppmärksammas med en ny, grön symbol. I Stockholm hyllas inte mindre än sex restauranger: Agrikultur, Etoile, Fotografiska, Gastrologik och Oaxen Krog samt Oaxen Slip. 

Utbudet av moderna gourmetrestauranger i Stockholm är häpnadsväckande och smakäventyren står sig mycket väl i konkurrensen med vilken annan stad som helst i världen. 

Här är en lista över alla Michelin-krogar i Stockholm, inklusive AIRA, som belönades med sin första stjärna i september 2021:

Michelinkrogar i Stockholm

***
Frantzén

**
Oaxen Krog
Gastrologik
Aloë

*
Agrikultur
Sushi Sho
Ekstedt
Operakällaren
Etoile
AIRA