To main content
Barer i Stockholm. Sommarbaren Debaser Pontonen ligger i vattnet utanför Hornstull.

Photo: Visit Stockholm

Categories: Restauranger

Soliga uteserveringar

Publish date: 25 maj 2023

Se var du kan njuta av sköna sommarkvällar på Stockholms uteserveringar. Här är de bästa tipsen för goda drinkar och mat i solnedgången!

När solen skiner på Stockholm finns det inget bättre sätt att avnjuta en kaffe, en cocktail eller en bit mat än på en uteservering. Säsongen för sommaruteserveringar börjar generellt 1 april och sträcker sig över sommaren, fram till 31 oktober. Och det är under april och maj som de flesta restauranger och barer börjar ta höjd för utomhusgäster.

Stockholm är ju synonymt med vatten, och det råder inte brist på sjönära uteserveringar med vacker utsikt. Klassiker som Solstugan, Fåfängan och Mosebacketerrassen bjuder på en panoramautsikt över både innerstad och Mälaren och livliga sommarhäng som Debaser Pontonen, Mälarpaviljongen och Strandbryggan är delvis belägna på vatten. Mer storstadspuls, om än sjönära sådan, hittar du på Strandvägen 1, Lydmar och Münchenbryggeriet Beer garden. Landkrabbor, som föredrar en lummigare utekväll med inslag av klassiskt parkhäng, kommer att trivas på Lasse i Parken, Humlan och Bleck.

Här är några ställen som bjuder på skönt uteliv under den varma säsongen.