To main content
F. Hector Martinez

Photo: F. Hector Martinez

Categories: Sevärdheter

Utställningar just nu

Publish date: 13 maj 2024

Säsongens utställningar bjuder på vitt skilda, spännande och högintressanta ämnen. Här är några höjdpunkter.

Stockholm har runt 100 muséer och sevärdheter. Törstar du efter ny kunskap om natur, fysik och kemi? Då kanske du vill botanisera bland museer för vetgiriga. Vill du utforska vacker konst, modern eller klassisk? Då kanske ett besök på ett av stadens konstmuseer är för dig. Och du som gärna förkovrar dig i dåtid har flera historiska museer att besöka.

Merparten av Stockholms museer och sevärdheter är koncentrerade innanför tullarna. Det finns dock flera, som stadens tre UNESCO-listade världsarv och flera vackra slott ligger i Stockholms omgivningar. De flesta är dock lätta att ta sig till med kollektivtrafik; buss, tunnelbana eller en kombination av båda. Det finns även flera museer i Stockholms skärgård.

Så vare sig du är historietokig, konstkonnäsör eller pop-kultur nörd hittar du garanterat en spännande utställning att förkovra dig i. Här är några av de största snackisarna just nu!

Bra att veta om Stockholms museer

Som i andra städer, håller många Stockholmsmuseer öppet under helgen men stängt på måndagar. Det finns några undantag dock, som Fotografiska, ABBA The Museum och Vasamuseet. Läs mer i vår guide om måndagsöppna museer.

De flesta museer håller öppet under vanliga kontorstider, vilket gör att vardagar är en bra tid för dig som vill undvika trängsel. Flera muser har dock öppet en eller flera kvällar under arbetsveckan, perfekt för dig som gärna får en dos konst och historia efter jobbet. Exempelvis Spritmuseum & The Absolut Art Collection, ArkDes och The Nobel Prize Museum. Läs mer i vår guide om kvällsöppna museer.