To main content
Berwaldhallen Play

Photo: Gomer Swahn

Categories: Utflykter

Upptäck Stockholms världsarv

Publish date: 13 maj 2022

I Stockholm med omnejd finns tre av Sveriges UNESCO-listade världsarv - vikingastaden Birka, kungliga Drottningholm och Skogskyrkogården.

Möt vikingar efter en båttur på glittrande mälarvatten, se det trehundraåriga teatermaskineriet på Drottningholms slottsteater eller vandra mellan arkitekten Gunnar Asplunds kapell i det världsberömda landskapet bakom kyrkogårdsmuren. Alla Stockholms tre världsarv passar utmärkt för en utflykt utöver det vanliga.

Skogskyrkogården i södra Stockholm är unik i sammanhanget, på så vis att platsen fortfarande används till vardags som begravningsplats. Den fridfulla omgivningen och Gunnar Asplunds vackra arkitektur gör den även till en unik plats för en stilla promenad.

Birka är en gammal vikingaby, från mitten av 700-talet, och en arkeologisk utgrävningsplats där du kan sifta bekantskap med de ökända nordiska sjöfararna. Utgrävningen och museet är bara en tvåtimmars båttur båt, längs med Mälarens vatten.

Drottningholms Slott är utan tvekan en av Stockholms mest älskade sevärdheter året runt. Slottet har varit hem åt kungafamiljen sedan 1662 och har även en välbevarad slottsteater, kinesiska paviljongen och en vacker slottspark.