To main content
Categories: Aktiviteter

Aktiv semester i Stockholm

Publish date: 29 juni 2021

Hitta det bästa utegymmet, kombinera lunchen med en runda femkamp eller se skärgårdens sälar på nära håll. För dig som vill känna adrenalinet pumpa finns det gott om saker att prova på i Stockholm.

BO PÅ HOTELL

Downtown Camper

Mitt i stan ligger det här prunkande gröna hotellet, eller ”ett basecamp för urbana upptäckare”, som Scandic själva kallar det. I lobbyn samsas kanoter med skateboards och rummen går i dova naturfärger. Haka på springklubben eller besök The Nest som har takbar, utomhuspool och en bastu utformad som ett gigantiskt fågelbo. Downtown Camper hyr även ut cyklar, longboards, SUPs, skateboards och kajaker.

Radisson Blu Royal Park Hotel

Hotellet ligger vid Brunnsviken och har förutom ett stort fitnesscenter och inomhusbassäng även ett utegym. Strax utanför hotellområdet finns stigar att springa på eller varför inte hyra en cykel och ta vägen genom Hagaparken in till stan? Hotellet har 193 rum och sviter, vissa med privat terrass och utsikt över vattnet. Både frukost och brunch har ett stort veganutbud.

Villa Källhagen

På Villa Källhagen bor du med Djurgårdsbrunnskanalen och Gärdet utanför dörren – läget är med andra ord optimalt för långa promenader eller löprundor. Här finns egen bastu och gästbrygga. De 36 hotellrummen är inspirerade av naturen och den anrika restaurangens à la carte-meny fylld med fisk och skaldjur.

ÄTA PÅ RESTAURANG

Boulebar Rålambshov

Boulebar Rålis nybyggda restaurang, ritad av arkitektfirman Bornstein Lyckefors, har öppet året runt. De stora glaspartierna speglar parkens årstider och ger utsikt över Riddarfjärden. Här serveras klassiska franska rätter och drycker (allt laktosfritt) från lunch till kväll och under helgerna dukas det upp för brunch. Boulebanan har öppet oktober ut. 

Bro Hof Slott Golf Club

Denna stora och vackert belägna golfbana vid Mälaren anses av många vara Sveriges bästa och har stått värd för bland annat Scandinavian Masters. Banan har totalt 36 hål och är drygt sju kilometer lång. Restaurangen serverar modern husmanskost med råvaror av högsta kvalitet  vacker slottsmiljö. 

Tolv Stockholm

Nöjeskomplex på 12 000 kvadratmeter, beläget under Tele2 Arena. Kombinera lunchen eller middag med en runda femkamp, discobowling eller biljard – här finns en mängd roliga aktiviteter att väja mellan. Missa inte heller en av Europas största sportbarer, med en 200 tums LED-skärm och egen läktare med VIP-stolar från Tele2 Arena.

SAKER ATT GÖRA

Hyra cykel

Det smidigaste sättet att ta sig fram i Stockholm är på cykel. Det finns gott om cykelbanor och cykelfiler och du kan enkelt och ta dig runt mellan öarna och ut i naturen på Djurgården. Har du ingen egen finns det gott om cykeluthyrare för kortare eller längre perioder, exempelvis Stockholm Adventures, Nordic Trails och Rent a Bike.

Gymma utomhus

Känns det trist att tillbringa dagens ljusa timmar på gymmet? Ingen fara, Stockholm har över 60 utegym runt om i stan. De flesta utegymmen ligger i närheten av en park, är öppna för allmänheten och gratis att använda. Se Stockholm stads officiella karta över utegym för att se vilket som är närmast dig.

Hellasgården

Hellasgårdens friluftsområde ligger 20 minuter från Slussen. Här finns cykelleder, vandringsleder, löparspår och badplats med sandstrand och badbrygga. Här finns också under säsong möjlighet att spela bangolf, fotboll, boule, beachvolleyboll, fiska, spela tennis, paddla och delta i yogapass. På vintern erbjuds skridskoåkning, flera motionsspår för skidåkning och bad i isvak. 

UTFLYKT

Sälsafari i skärgården

Sälar lever utmed hela den svenska kusten och i Stockholms skärgård finns det framför allt gråsäl. Ta en tur med erfaren guide och skeppare ut i skärgården för en unik naturupplevelse och se sälarna i sin naturliga hemmiljö. Under turen stannar ni till för picknickfika på en närliggande skärgårdsö..

SHOPPING

6/5/4

Mysig livsstilsbutik i trendiga SoFo. Här kan du handla allt från surfbrädor och kläder till böcker och tält. Eller varför inte slå dig ner i kafédelen och njuta av en ekologisk espresso eller en açai-bowl. Om du inte är en friluftsmänniska innan du besöker 6/5/4 kommer du definitivt att vilja bli en efteråt.

Urban Bike Wear & the Mechanics

Ett eldorado för dig som gillar att cykla och allt som hör därtill hittar du i cykelbutiken vid Björns Trädgård på Söder. Personalen brinner för cykelkulturen och kan svara på det mesta inom området. Vill du köpa en cykel eller bara en ram? Eller kanske ett regnställ? Här finns det som krävs, med fokus på kvalitetsvarumärken, för cykelpendling till jobbet eller för den som ska ge sig ut i skogen på sin mountainbike. Butiken har också en webbshop och en cykelverkstad i anslutning.

SKÄRGÅRDEN

Roslagen

Små pittoreska skärgårdsstäder, historiska sevärdheter och orörd natur karaktäriserar Roslagen. För den som är ute efter en aktiv semester erbjuder Roslagsleden en oslagbar vandringskombo av orörd skog och kargt kustlandskap, med flera kulturella sevärdheter strösslade längs vägen.

Vandringsleden är 19 mil lång och uppdelad i 11 dagsetapper med gott om badmöjligheter. Övernattning kan ske i allt från vindskydd och campingplatser till stugor och hotell.