To main content
A group of four people sitting alongside a tent, on the cliffs of the island of Myggskar, surrounded by water.

Photo: Henrik Trygg/Stockholm Archipelago

Categories: Aktiviteter

Skärgårdsäventyr

Publish date: 2 maj 2023

Snöra på dig dina bästa kängor, packa ryggsäcken med matsäck och sittunderlag. Den äventyrlige hittar mycket att ägna sig åt i Stockholms skärgård.

Äventyrliga upptäckare har många spännande aktiviteter att välja på i Stockholms skärgård. Stig ombord på en segelbåt, vandra längs med Roslagsleden, eller spendera några nätter på någon av alla mysiga campingplatser.

Naturen är lättillgänglig, och flera av Skärgårdens naturreservat är enkla att ta sig till. Björnö, Tyresta och Gålö når du exempelvis med hjälp av endast ett SL-kort. Här finns vandringsleder för både ruttade friluftsmänniskor och familjer som vill ha en lugn skogspromenad. Vill du längre ut än så är Grinda, Utö och Nåttarö bra platser att börja på.

Vill du få en glimt av Skärgårdens djurliv? Då är Landsort värt en resa. Ön är ett populärt utflyktsmål för fågelskådare. Du kan dock även komma när djurlivet på andra sätt. Kombinera en tur i en snabb RIB-båt med en sälsafari, eller hyr en kanot för att utforska vattnen i din egen takt. Kanske får du syn på en havsörn, med lite tur! Devota fiskare har också flera guidningar att välja mellan. Stockholm Fishing, Catch & Relax, JH Fiske och Henriksson Fiske för att bara nämna några.