To main content
Restauranger i Stockholm. Närbild på en sked med stenbitsrom på Oaxen.

Photo: Magnus Ek

Categories: Restauranger

En hållbar måltid i Stockholm

Publish date: 10 december 2021

Lokalt, fräscht, och snällt mot miljön. Här är krogarna som leder Stockholms miljövänliga boom.

Hållbarhet i allmänhet, och ekologiskt och socialt hållbar mat i synnerhet, har blivit avgörande för vad svenskar köper och konsumerar. Det har lett till att Stockholm både blivit navet för den svenska food tech-branschen, men också upplevt en renässans av gröna restauranger och kaféer.

Många restauranger väljer säsongsbetonade och lokala råvaror med stor omsorg, eller tar saker i egna händer och odlar en stor del av innehållet på menyn. Andra utforskar nya vägar att minska sitt matsvinn och klimatpåverkan för att kunna servera en klimatneutral, om inte klimatpositiv, middag.

Nedan hittar du några exempel på hållbara restauranger och kaféer i Stockholm.