To main content
En cocktail på speakeasy-baren Lucy's Flower Shop på Stureplan i Stockholm.

Photo: Bohman+Sjöstrand Photography

Categories: Barer, klubbar & uteställen

Här dricker du Stockholms bästa drinkar

Publish date: 11 april 2024

Unna dig en innovativ blandning av smaker och ingredienser under utekvällen i Stockholm. Här är några av stan populäraste cocktailbarer!

Hantverket bakom att blanda drinkar har varit riktigt hett i Stockholm de senaste åren. Här hittar du de senaste smaktrenderna, och kreativa kombinationerna inom det som populärt brukar kallas för mixologi. Vad sägs om till exempel jasminte eller kanske en nyans av bacon i glaset?

Den eklektiska blandningen av barer, gör att det finns en atmosfär och stämning som passar alla. Tillbakalutat och obrytt? Testa A bar called Gemma eller 20hudra5. Exotiska och tropiska smaker? Då är Surfers eller Tikki Room för dig. Tjusigt men avslappnat? Då kanske Cadierbaren eller Americain passar.

Roda Huset drink
Robin Bruhn

Det finns också nischade barer som Hernö Gin Bar eller Brännerian (baren på Stockholms Bränneri) där gin är huvudingrediensen i de flesta drinkar, Paradiso som lutar sig mot rom, eller Pharmarium där drinkarna blandas för att komplettera smakerna du har på din talrik.

Stockholms barer har på senare år också fått uppmärksamhet internationellt. Hampus Thunholms drinkmeny på Röda Huset har fått baren att klättra på William Reeds lista över världens 50 bästa barer; 2024 låg den på plats 31. Och Tjoget vid Hornstull ligger bland listans bubblare, på plats 93.

Föredrar du ett glas god öl? Då kanske vår guide om ölbarer och bryggerier är för dig. Vinälskare hittar får sitt lystmäte i vår guide om vinbarer i Stockholm.