To main content
Den svenske operasångaren Rikard Söderberg.

Photo: Karin Törnblom

Categories: Sevärdheter

Rickard Söderberg: Mina 5 platser att inspireras av

Publish date: 24 oktober 2023

När Stockholm Pride fyller 25, återvänder Rickard Söderberg som paradutropare på festivalen. För Visit Stockholm berättar han om sina 5 platser att ladda upp och inspireras av.

Operasångaren och artisten Rickard Söderberg är den moderna svenska operans kanske största namn. Förutom de många operaroller han gjort, har han haft teater -och musikalroller, spelat in operatolkningar på skiva, och är en flitig debattör för såväl HBTQ-frågor som miljöfrågor.

Född i Halmstad, är Rickards hemmascen i Malmö på Malmö Opera. Men han besöker ofta Stockholm för att uppträda eller besöka vänner. När Stockholm Pride fyller 25 år 2023 är Rickard en av fem paradutropare (något han varit i över tio år!) på den avslutande paraden, tillsammans med Tasso Stafilidis, Robert Fux, Kirsty Armstrong och Kathryn LeRoux.

Här är Rickards 5 favoritplatser i Stockholm som han alltid försöker komma till för hämta kraft och inspiration.

Artipelag: En innovativ konsthall och ett andningshål för själen, och jag åker ofta dit. Just nu kan man kliva in i Monets magiska värld och översköljas av den tidlösa konsten, men där är alltid intressanta utställningar som man inte vill missa.

Bar Oas: Baren på Drottninggatan är lite av en dold pärla. Med superb atmosfär och superskön personal blir det en plats att ladda det inre, skriva eller bara sitta och titta på människor.

Ulriksdals slottsteater Confidencen: Här finns både skönhet och en unik historia. I rummen möts kreativt skapande och samtidshistoria och i teaterrummet förflyttas jag som åskådare till forna tider med hjälp av musik och teater till levande ljus.

Hermans: Den veganska restaurangen på söder är svår att inte älska. Grillbuffén på sommaren är en riktig klassiker och när man tittar ut över stans coolaste utsikt känns det som om man kan andas igen. Fyller inte bara själen utan även magen.

Folkoperan: Närhelst jag vill utmana mig själv med nytänkande opera och en otroligt välkomnande atmosfär tar jag mej till Folkoperan på söder - det är precis vad det utger sig för att vara: en opera för folket, och där fylls min själ.