To main content
Berwaldhallen Play

Photo: Visit Stockholm

Categories: Aktiviteter

Ha ett härligt sportlov i Stockholm

Publish date: 1 mars 2021

Sportlovet 2021 blir annorlunda i Stockholm. Många museer och idrottsanläggningar har stängt eller anpassade rutiner för att minska smittspridningen. Men annorlunda är inte samma sak som tråkigt! Här är våra tips på vinterlovsskoj att göra både i friska luften och hemma vid pysselbordet.

2021 infaller sportlovet mellan vecka 7 och 10 beroende på var i Sverige man bor. Vecka 9 har Stockholms skolbarn och ungdomar lov, dvs 1-5 mars.

Och i sedvanlig ordning finns det mängder av friska vinteraktiviteter att ge sig ut på. Upptäck fler sportlovsäventyr i våra guider, listade här nedan!

  • Digitala museibesök: De flesta av Stockholms museer håller fortfarande stängt, eller släpper in ett begränsat antal besökare åt gången. Några erbjuder dock digitala besök och visningar, eller aktiviteter som kan göras på distans. Både Nationalmuseum och Moderna museet har till exempel tips för dig som älskar att pyssla och måla! Här nedanför hittar du ett urval av sportlovsevenemang. Vissa kräver en utflykt, men andra kan göras hemifrån!
  • Konsert och teater hemifrån: De flesta teatrar och konsertarenor håller fortfarande stängt. Men flera har lagt ut föreställningar och konserter online du kan titta på hemifrån. Till exempel Konserthuset och Kulturhuset.
  • Skridskor i Stockholm: Det finns flera spolade skridskobanor, både i innerstan och i förorterna. För dig som föredrar en tur på naturlig is förbereds även sjöisbanor runt om i stan (om vädret tillåter förstås), och flera av Stockholms turoperatörer arrangerar guidade långfärdsskridskoturer. Läs mer om stadens isbanor här samt om isläget på stadens sjöisbanor här!
  • Skidor i Stockholm: Det finns flertalet anläggningar för snowboard och alpin utförsåkning, till exempel Hammarbybacken och Flottsbro. Om du föredrar längdskidor har du flera spår att välja på, såväl på natursnö som konstsnö.
  • Pulkabackar i Stockholm: En dags pulkaåkning är en självklarhet för många barnfamiljer. I Stockholm finns många härliga backar för dig som har sju hål i nacken. Men du, glöm inte hjälmen!
  • Vinterbada: Föredrar du dina dopp iskalla och uppfriskande? I Stockholm finns flera anläggningar rustade för vintersimmare. Tatolunden och Hellasgården för att nämna några.
  • Fika och luncha utomhus i vinter: Att ses för en lunch eller fika i friska luften är inte begränsat till sommarsäsongen. Flera caféer och restauranger har öppna uteserveringar året om. Men istället för en iskall glass, kanske en kopp varm choklad eller hett kaffe är att föredra!
  • Paddla vinterkajak: Många säger att Stockholm upplevs bäst från vattnet, och det stämmer även vintertid. Med bland annat Green Trails eller Stockholm Adventures kan du ge dig ut på en frisk kajaktur och uppleva vackra vinterlandskap i sällskap av en professionell guide.
  • Vandringsleder: Ut på tur, aldrig sur! En rask vandring i ett vintrigt Stockholm är ibland det enda som behövs för en lyckad sportlovsdag. Förutsatt att du har varma kläder och en god matsäck med dig!
  • Guidade turer: Vi du lära dig mer om Stockholm i sällskap av ett påläst proffs finns det en guidad tur för alla smaker. Både för dig som vill se de klassiska sevrädheterna och som vill ha något utöver det vanliga (sa någon spöken?!).

Stanna hemma om du har förkylningssymtom, håll avstånd och var beredd att ändra dina planer om det är mycket folk där du hade tänkt att vara! Tack för att du tar ansvar.