To main content
Ett barn i overall och mössa drar sin förälder i en pulka i snön. Det är snöflingor i luften och i bakgrunden syns Stockholms Stadshus.

Photo: Fond & Fond

Categories: Aktiviteter

Ha ett härligt sportlov i Stockholm

Publish date: 31 januari 2024

Här är våra tips på vinterlovsskoj att göra både i friska luften och på några av Stockholms populäraste sevärdheter och museer.

Vecka 9 har Stockholms skolbarn och ungdomar lov, och 2024 infaller det 26 februari–3 mars.

I sedvanlig ordning finns det mängder av friska vinteraktiviteter att ge sig ut på.
Längst ner på sidan finns en lista med sportlovsevenemang, men du kan också hitta andra sportlovsäventyr i våra guider:

  • Skridskor i Stockholm: Det finns flera spolade skridskobanor, både i innerstan och i förorterna. För dig som föredrar en tur på naturlig is förbereds även sjöisbanor runt om i stan (om vädret tillåter förstås), och flera av Stockholms turoperatörer arrangerar guidade långfärdsskridskoturer. Läs mer om stadens isbanor här samt om isläget på stadens sjöisbanor här!
  • Skidor i Stockholm: Det finns flertalet anläggningar för snowboard och alpin utförsåkning, till exempel Hammarbybacken och Flottsbro. Om du föredrar längdskidor har du flera spår att välja på, såväl på natursnö som konstsnö.
  • Pulkabackar i Stockholm: En dags pulkaåkning är en självklarhet för många barnfamiljer. I Stockholm finns många härliga backar för dig som har sju hål i nacken. Men du, glöm inte hjälmen!
  • Vinterbada: Föredrar du dina dopp iskalla och uppfriskande? I Stockholm finns flera anläggningar rustade för vintersimmare. Tatolunden och Hellasgården för att nämna några.
  • Fika och luncha utomhus i vinter: Att ses för en lunch eller fika i friska luften är inte begränsat till sommarsäsongen. Flera caféer och restauranger har öppna uteserveringar året om. Men istället för en svalkande glass är kanske en kopp varm choklad eller kaffe att föredra!
  • Paddla vinterkajak: Många säger att Stockholm upplevs bäst från vattnet, och det stämmer även vintertid. Med bland annat Green Trails eller Stockholm Adventures kan du ge dig ut på en frisk kajaktur och uppleva vackra vinterlandskap i sällskap av en professionell guide.
  • Vandringsleder: Ut på tur, aldrig sur! En rask vandring i ett vintrigt Stockholm är ibland det enda som behövs för en lyckad sportlovsdag – förutsatt att du har varma kläder och en god matsäck med dig!
  • Guidade turer: Vi du lära dig mer om Stockholm i sällskap av ett påläst proffs finns det en guidad tur för alla smaker. Både för dig som vill se de klassiska sevärdheterna och som vill ha något utöver det vanliga (sa någon spöken?!).