To main content
Vinterbad

Photo: Marie Linnér, Johnér

Categories: Aktiviteter

Vinterbada i Stockholm

Publish date: 17 januari 2022

Badsäsongen tar inte slut bara för att snön lägger sig som en vit filt över marken. Här är Stockholms bästa platser för ett isvaksbad!

Tillhör du dem som iförd en skön yllemössa gärna trotsar minusgrader och kyla för ett kvickt dopp? Då är du inte ensam. Antalet vinterbadare verkar bara bli större med varje år, och Stockholm har flera badplatser rustade med bastu och omklädningsrum för dig som gärna tar en kylig nedsänkning.

Nackareservatet är ett av Söderorts populäraste friluftsområden med sina vandringsleder och fina natur. Den självklara uppsamlingsplatsen är Hellasgården vid Källtorpssjön där man kan se badgäster doppa sig och basta oavsett säsong. Om du istället känner dig mer hemma i de norra delarna av Stockholm är Kananbadets strand i Blackeberg en mysig plats för ett friskt dopp. Men föredrar du att bada i stadsmiljö tillhör Fredhällsbadet och Tantolunden Stockholms populäraste med bastu för vinterbadare. För dig som föredrar bad i hav och skärgårdsmiljö är Saltjöbadens Friluftsbad och Smådalarö Gård bra alternativ.