To main content
Två barn som åker pulka i en snöig backe i Stockholm

Photo: Lena Granefelt, Johnér

Categories: Aktiviteter

Åk pulka i Stockholm

Publish date: 8 september 2023

Packa termosen och på med understället – Stockholm har fullt med härliga pulkabackar att upptäcka på snöiga vinterdagar!

Snön faller över Stockholm och marken lyser vit. Finns det någon roligare aktivitet för hela familjen än en vintrig heldag i pulkabacken? Flera av stadens parker har perfekta backar för timmar av åkande.

De många parkerna i den kuperade stadsdelen Södermalm är populära utflyktsmål för pulkasugna barn i alla åldrar. Vitabergsparken på öns västra del har en hel del branta backar för de lite äldre, och för de yngre kanske släntarna i Skånegläntan passar bättre. Pulkabacken i Ivar Los Park bjuder på stans bästa utsikt, och i Stora Blecktornsparken kan man varva lekplats-häng mellan åken. Även Tantolunden och Högalidsparken har backar värda ett besök!

Vitabergsparken snö vinter södermalm park pulka
Visit Stockholm

På Östermalm är Floras Kulle i Humlegården en klassiker för pulkaåkning. Vid Kampementsbadet på Gärdet finns en hel del bra släntar, och även i Nobelparken finns backar att testa.

I Vasastan hittar du Vasaparken, med flera olika typer av backar, och i nedre delen av Observatorielunden är det som gjort för härliga åk.

I Kronobergsparken på Kungsholmen hittar du flera bra pulkaställen, och lämnar du innerstaden så är några heta pulkatips Hagaparken norrut, Hellasgården och Lida Friluftsgård söderut.

Se upp i backen!