To main content
Aktiviteter i Stockholm. Vinter. Fyra personer åker långfärdsskridskor. På bilden har de stannat mitt på en sjö, med solnedgång vid horisonten.

Photo: Visit Stockholm

Categories: Aktiviteter

Åk skridskor i Stockholm!

Publish date: 1 mars 2021

Oavsett om du är ett skridskoproffs eller känner dig som Bambi ute på isen, finns det många tillgängliga platser att åka skridskor på i Stockholm

  • Skridskor på bana: I Stockholm finns flera spolade skridskobanor. De två populäraste ligger i Kungsträdgården och Vasaparken och har öppet varje dag om vädret tillåter!
    Stanna hemma om du har förkylningssymtom, håll avstånd och var beredd att ändra dina planer om det är mycket folk där du hade tänkt att vara! Tack för att du tar ansvar.
  • Skridskor på naturis: När isen är tillräckligt tjock plogar Stockholms stad flera sjöisbanor runt om i stan. Närmast tullarna ligger Trekanten, i Liljeholmen. Söder om stan finns även sjöisbanor på Drevviken, Magelungen och Långsjön.
    För närvarande är isarna i Stockholmsområdet väldigt svaga på grund av det varma vårvädret. Räddningstjänsten avråder allmänheten från att åka skridsko på naturis.
  • Guidad tur på långfärdsskridskor: Vill du ha en vildare och mer naturnära upplevelse ändå finns det flera turoperatörer som anordnar guidade heldagsäventyr i Stockholmstrakten. Green Trails och True Nature till exempel.

Hitta till närmaste skridskobana med Stockholm Stads karta.

I mars 2021 går VM i konståkning av stapeln i Ericsson Globe! Världens bästa åkare gör upp om guldmedaljerna, samtidigt som kvalplatser till OS i Peking 2022 står på spel. Upplev kultur och sport på samma gång, det är isdans, pardans och singelåkning! Läs mer här.