To main content
Aktiviteter i Stockholm. Vinter. Fyra personer åker långfärdsskridskor. På bilden har de stannat mitt på en sjö, med solnedgång vid horisonten.

Photo: Visit Stockholm

Categories: Aktiviteter

Åk skridskor i Stockholm!

Publish date: 8 november 2022

Oavsett om du är ett skridskoproffs eller känner dig som Bambi ute på isen, finns det många tillgängliga platser att åka skridskor på i Stockholm

  • Skridskor på bana: I Stockholm finns flera spolade skridskobanor. De två populäraste ligger i Kungsträdgården och Vasaparken och har öppet varje dag om vädret tillåter!
  • Skridskor på naturis: När isen är tillräckligt tjock plogar Stockholms stad flera sjöisbanor runt om i stan. Närmast tullarna ligger Trekanten, i Liljeholmen. Söder om stan finns även sjöisbanor på Drevviken, Magelungen och Långsjön.
  • Guidad tur på långfärdsskridskor: Vill du ha en vildare och mer naturnära upplevelse ändå finns det flera turoperatörer som anordnar guidade heldagsäventyr i Stockholmstrakten. Stockholm Adventures, Green Trails och True Nature till exempel.

Hitta till närmaste skridskobana med Stockholm Stads karta.

Var försiktig på isen

Att åka skridskor på naturis är en fantastisk upplevelse men också något man gör på eget risk. Undvik att ge dig ut ensam om du inte är van, utan välj då en guidad tur. De populäraste turoperatörerna har bra koll på istjocklek och var det är säkert att åka skridskor. Läs på hos Friluftsfrämjandets för mer info om issäkerhet.

Säsongen för långfärdsskridskor börjar vanligtvis i mitten eller slutet av januari. Beroende på hur vädret är, och december är ovanlig kall till exempel, kan säsongen börja tidigare.