To main content
Restauranger i Stockholm. En Ananas flambee serveras på La Girafe, en restaurang på Kungsholmen.

Photo: Göran Wallgren

Categories: Restauranger

Restauranger på Kungsholmen

Publish date: 11 april 2024

Hitta till de bästa restaurangerna på Kungsholmen för en härlig lunch eller middag.

Kungsholmen är framförallt ett bostadsområde. Men på ön, den mest västliga av det som räknas till innerstan, ligger flera statliga och kommunala myndigheter, till exempel Stadshuset, Stadsarkivet och Rikspolisen.

Med andra ord är en vanlig dag på Kungsholmen hektisk, med många människor i rörelse, och såväl boende som arbetar behöver någonstans att äta lunch eller middag. Vilket de också har; på Kungsholmen finns ett brett utbud av restauranger, framförallt på Hantverksgatan och Fleminggatan.

Här hittar du till exempel älskade kvarterskrogar som Stockholmsklassikern Mäster Anders och den franska bistron Bergamott, fine-dining Restaurang AG och Medelhavets specialiteter på Trattorian och Xarcuteria.

Under sommarmånaderna hittar du också många härliga uteserveringar längsmed Norr Mälarstrand och runt Rålambshovsparken. Bland annat Mälarpaviljongen, en populär HBTQ-bar, och Boulebar Rålambshov där du kan kombinera god mat och dryck med en boule-utmaning. Något längre utanför Kungsholmens kärna hittar du wellness destinationen och restaurangen Eden på Smedsudden, och Lux för En Dag på Lilla Essingen där råvarorna styr dagens meny.

Värd att notera är även Stadshuskällaren, i synnerhet för dig som är intresserad av Nobel-banketten. Här kan gäster smaka på alla menyer som serverats under årens lopp, på den celebra-festen, förutsatt att de bokar bord minst en vecka i förväg.

Vill du veta mer om Kungsholmen? Se vår stadsdelsundersida för fler tips.