To main content
Restauranger i Stockholm. Blå+ på Djurgården, Liljevalchs museirestaurang. Stora fat med grönsaker och ost står framdukade.

Photo: Sigrid von Heijne

Categories: Restauranger

Restauranger och caféer på Djurgården

Publish date: 20 november 2023

Djurgården har spektakulära museer, berg-och dalbanor och vacker natur – allt på ett och samma ställe. Om du vill ha en bit mat mellan alla nöjen är det här guiden för dig!

Med sitt oslagbara läge mitt i Stockholms vatten, dess frodiga natur och rika utbud av aktiviteter är det knappast konstigt att Djurgården är en favorit hos både stockholmarna och besökarna.

Här finns hotell, nöjesparker och museer kända långt utanför de svenska gränserna, och en rad inrättningar att besöka för den hungrige. Från traditionell svensk mat på Ulla Winbladh, till mer undangömda pärlor som Skroten och moderna stjärnrestauranger som Aira.

Utöver platserna i listan finns det gott om serveringar inne på Gröna Lund för den som vill äta. Restauranger finns också på museer som Skansen och Vasamuseet. Du måste i regel betala inträde först, men EldThe Viking Museum, MackverketVrak och Spritmuseums restaurang är undantag.

Ett till råd: Tänk på att de flesta restauranger ligger på de västra och centrala delarna av ön, så om du promenerar österut kan matsäck vara en god idé! Under sommarsäsongen finns dock Café Blockhusudden som en mättande ängel för svultna vandrare, längst ut mot Östersjön.

Hitta fler tips om Djurgården på vår stadsdelsundersida.