To main content

Visit Stockholm använder cookies för att ge dig som besökare bästa möjliga upplevelse.

Ett par händer förbereder mat till en middagsservering på restaurang Luzette. Ljuset är dunkelt och personen på bilden gör de sista avslutade detaljarbetet med maträtten innan den skickas ut.

Photo: Anders Thessing

Categories: Restauranger

Fem fina ställen för en arbetslunch i Stockholm

Publish date: 18 januari 2021

Jag är definitivt en foodie som älskar genuin mat och färska råvaror. Därför försöker jag också välja mina affärsluncher med stor omsorg, inte bara ta första bästa restaurang. Här är mina fem favoriter.

Luzette

Eftersom jag arbetar i finansbranschen är Luzette ett perfekt ställe för en viktig affärslunch. Maten är fantastisk och läget är perfekt – mitt på Stockholms Centralstation.

Namnet Luzette kommer från det spanska ordet för ljus, "luz". Inredningen är vacker, med mycket naturligt ljus som flödar in. Om ditt sällskap är försenat är det väldigt härligt att bara sitt för sig själv en stund och insupa restaurangens atmosfär och elegans.

Broms

Broms är en förtjusande plats på Östermalm, som serverar genuin mat och dessutom har en delikatessdisk med färska råvaror. Om jag har bråttom eller inte hinner laga mat själv, kan jag hämta med mig en bit säsongsbetonad ost eller färskt bröd. Sen har jag ätit otaliga välsmakande luncher på Broms. Väljer du ett helgbesök med vänner istället bör du inte missa helgbrunchen som har en riktigt härlig och stämningsförhöjande mimosa!

K25

K25 på Kungsgatan mitt i Stockholm ligger inom gångavstånd från de flesta finansaktörernas kontor. Med andra ord är det ett väldigt populärt lunchställe och det är inte svårt att förstå varför. Eftersom det är en foodcourt med flera smårestauranger, finns det många matalternativ att välja mellan – från hamburgare och dumplings, till pizza och asiatisk gatumat. Alla i sällskapet kommer hitta något som passar dem, helt enkelt. Min personliga favorit är Wang by Wang eftersom jag är svag för kinesisk mat.

Självklart behöver man inte boka in ett möte för att äta lunch på K25, det är också ett bra ställe att träffa en vän för en pratstund. Öppettiderna är långa vilket även gör restaurangen till en perfekt middagsplats innan en film på Rigoletto-biografen tvärsöver gatan.

Vete-Katten

Ett ikoniskt kafé i Stockholm, perfekt för fika, lunch eller andra typer av möten. Jag upptäckte caféet för några år sedan, innan de öppnade serveringsdisken som nu är huvudentrén. Då gick man in via porten till bostadshuset, direkt till den äldre disken. Den finns kvar, nästan orörd, och är precis lika charmig idag.

Vete-katten är ganska stort och kan kännas som en labyrint. Jag försöker alltid hitta ett luhnt hörn där jag kan njuta av en kopp färskt kaffe eller hemlagad soppa med vänner, kollegor eller blivande affärspartners.

Xiang Yue

De bästa restaurangerna ser ofta oansenliga ut utifrån, vilket får dem att kännas som ett riktigt fynd. Maten hos Xiang Yue är utsökt och jag försöker gå hit så ofta jag kan. Det är en riktig pärla för den som älskar genuin kinesisk mat. Under den andra Sthlm Fintech Week, en årlig fintech-vecka som jag var med och grundade, tog jag med mitt team och mina volontärer hit för en lunch. Alla blev glatt överraskade av rätternas storlek, matens kvalitet och förstås smaken!

About the author

Anna har en stark ställning inom fintech och är väldigt aktiv i branschen. Hon är medgrundare av Sthlm Fintech Week, ett årligt initiativ med fokus på att dela kunskap och bygga en starkare community inom fintechekosystemet. På sin fritid gillar Anna att utforska nya platser, länder och städer.

Go to profileGo to profile Arrow icon