To main content

Visit Stockholm använder cookies för att ge dig som besökare bästa möjliga upplevelse.

Vår i Stockholm. Blommande körsbärsblommor mot blå vårhimmel.

Photo: Visit Stockholm

Categories: Caféer

Fika eller luncha under körsbärsblommorna

Publish date: 22 april 2021

Varje vår slår körsbärsträden i Kungsträdgården ut i blom, i ett praktfullt skådespel av rosa. För många Stockholmare markerar detta den definitiva ankomsten av våren. Så varför inte fira med en smarrig fika eller lunch?

Med anledning av coronapandemin måste restauranger och barer stänga klockan 20.30 till den 17 maj. Detta kan medföra att vissa restauranger och barer håller helt stängt.

Stockholms körsbärsträd blommar vanligtvis i mitten av april. Och varje år drar de till sig soltörstande Stockholmare som vill få en skymt av de vackra rosa blommorna, kanske ta en bild eller två. Kungsträdgårdens avenyer är populärast, och parkens centrala läge gör den lättåtkomlig för många. Andra härliga platser för lite blomsterskådning är Bysistorget på Södermalm och Luma i Hammarby Sjöstad.

Men stressa inte hit för en bild, bara för att sen blada vidare. Ta det lugnt! Njut av en kopp kaffe eller medtagen lunch och njut en stund av det härliga vårvädret. Här är några caféer och restauranger som ligger på vägen för den som ska titta på Stockholms körbärsblomster!

Kom ihåg att hålla avstånd till andra, minst 2 meter, och att undvika trängsel där det går.