To main content
Skridskoåkare en solig vinterdag i Kungsträdgården

Photo: Visit Stockholm

Categories: Aktiviteter

Vinteraktiviteter i Stockholm

Publish date: 13 oktober 2022

Besöker du Stockholm på vintern? Då kan du åka slalom i en av stans backar, skrinna runt en klassisk skridskobana eller följa med på en guidad skridskotur på Mälaren. Här är några tips för en härlig och frisk vinterdag.

Den absolut lättaste vinteraktiviteten för hela familjen är kanske en dags pulkaåkning. I Stockholm hittar du många roliga backar, både för dig som gärna tar de lugnt och du som är något mer våghalsig. Nu kanske du föredrar skidor och även här finns det flera bra alternativ, även om de svenska fjällen ligger långt bort. Hammarbybacken, till exempel, bjuder på unika utförsåkning med storstadspuls. Runt om i Stockholm finns också flera bra naturreservat för dig som gärna tar dig ut i längdskidspåret, exempelvis Hellasgården och Lida Friluftsområde. Mer info hittar du i vår guide om skidåkning i Stockholm.

Skridskoälskare har också många fina alternativ. Förutom rinkarna i innerstaden – Kungsträdgården och Vasaparken för att nämna några platser – finns det många skridskobanor runt om i omgivningarna. Om du föredrar långfärdsskridskor på naturis kan du läsa allt du behöver veta om skridskoåkningen i Stockholm här. Det finns såklart andra sätt att utforska naturen i vinter-Stockholm hos stadens turoperatörer. Till exempel med snöskor, eller kajak!

Och på tal om vatten är ju inte badsäsongen över bara för att temperaturen sjunkit. Även under vintermånaderna kan du ta dig ett uppfriskande dopp, på vissa platser även med bastu. Läs mer i vår guide om vinterbad i Stockholm.