To main content
Cykla i Stockholm. En man cyklar längs med Västerbron i Solnedgången.

Photo: Visit Stockholm

Categories: Aktiviteter

Hyr cykel i Stockholm – Semester på två hjul

Publish date: 1 juli 2024

Sugen på en cykeltur? Här hittar du cyklar och utrustning att hyra, både för en eftermiddag och längre äventyr!

Med över 114 mil av cykelvägar, både egna banor och kombinerade gång -och cykelbanor, är Stockholm en väldigt cykelvänlig stad. Att som besökare ta sig fram i City på cykel, en vacker vår -eller sommardag, är både trevligt och smidigt. Cykelfilerna tar dig även runt de olika stadsdelarna, ut på Djurgården och till Stockholmsförorterna.

Slut på luft? I Stockholm finns flera allmänna cykelpumpar där du kan fylla på däcken. Hitta till närmaste pump med hjälp av denna karta.

Många Stockholmare väljer cykeln när de pendlar till arbete, men du som är besökare kanske inte alltid tagit höjd för en eventuell utflykt. Som tur är finns det många bra uthyrare. Både för dig som bara behöver cykel för en trevlig eftermiddagstur, eller en helg ute på skärgårdens öar.

5 cykeltips i Stockholm

cykel i Stockholm
Visit Stockholm
  • Rent-a-bike Cykeluthyrning – Centralt belägen cykeluthyrning på Strandvägen. Citybikes, elcyklar och barncyklar från 1 timme upp till 7 dagar. Erbjuder även guidade cykelturer på flera språk, mot förbokning.
  • Cykelstallet – Service och uthyrning på Kungsholmen av trampcyklar, elcyklar, mountainbikes och mer. Under vintermånaderna finns även slipning och uthyrning av skidor och skridskor.
  • Gamla Stans Cykel – Mysig cykelbutik och verkstad som har funnits sedan 1917. Förutom reservdelar och tillbehör till din egen hoj finns här också cyklar till uthyrning för upp till en vecka.
  • Mountainbikeskolan – Äventyrliga mountainbikekurser och uthyrning i Södra Stockholm. Uthyrningen ligger vid Källtorpssjön, 15 minuter med buss från Slussen, i Nackareservatet.
  • Weelo E-bike tours – Uthyrning av elcyklar och elscooters med bas i Gamla stan. Fordonen är utrustade med stativ för telefon, där du också kan följa en av de två självguidade turer som Weelo erbjuder.

Hitta fler tips på cykeluthyrning i listan nedanför