To main content
Nattklubbar i Stockholm. En dj är omgiven av en festande folkmassa på Krets.

Photo: Adrian Persson

Categories: Barer, klubbar & uteställen

Här hittar du Stockholms nattpuls

Publish date: 5 november 2021

Stockholm livliga och spännande nattliv bjuder på musik, fest och dans för alla smaker, åldrar och stilar. Här kan du uppleva allt från ösig techno med djupa basgångar till svängig house, den senaste urbana musiken eller varför inte allsång till glada hits som alla känner igen - och allt däremellan.

Den elektroniska klubbscenen med musik som house och techno har växt sig stor i Stockholm de senaste åren. Den svenska huvudstaden har dessutom ett starkt och stolt arv när det handlar om klubbmusik och har under flera decennier producerat mängder av stjärn-dj:s och monsterproducenter inom dansmusiken, varav många kan ses frekvent på hemmaplan. Inom den lite hårdare techno-musiken finns exempel som Adam Beyer, La Fleur och Joel Mull, och inom den mer kommersiellt gångbara housen är det akter som Swedish House Mafia, Alesso och Eric Prydz som håller fanan högt.

Detta, tillsammans med många lokala talanger och en stark, innovativ och alltjämt växande gräsrotsscen av klubbarrangörer gör Stockholm till en stad i toppklass när det handlar om klubbliv och elektronisk musik. Varje helg flygs det dessutom in internationella topp-dj:s, så det råder ingen brist på högoktaniga klubbupplevelser vare sig du väljer att besöka en nattklubb, en större fest eller varför inte någon av stans festivalsatsningar.

Berns, dansgolv
Pax Engström

Medan vissa av stadens nattklubbar fokuserar på den elektroniska musiken, riktar andra blicken på andra stilar som hiphop, salsa eller varför inte nostalgiska hits. Samtidigt finns det också ett flertal större etablissemang, Södra Teatern för att nämna ett, som inte sällan bjuder på flera dansgolv med olika inriktning så att alla kan hitta sin favoritmusik på ett och samma uteställe.

I Stockholm kan du även uppleva en mängd spännande klubbmiljöer. Här finns Slakthusets rå betong och industrikänsla där basen får plåtväggarna att vibrera, till Sturecompagniets stilrena inredning med drinkbord. Om inte det passar kan du även tillbringa festnatten under kristallkronorna på något av stans mer anrika nöjespalats som Berns där det har dansats och skålats i över 100 år.

Det går inte att prata om Stockholms nöjes- och nattliv utan att nämna stans sommarklubbar. När kvällarna blir långa, ljusa och ljumma lägger nattlivet i ytterligare en växel och blommar ut med dans under stjärnorna på sommardansgolv och terrasser som exempelvis Trädgården. Inte sällan slutar de festliga sommarnätterna med svalkande nattbad och vackra morgonpromenader i soluppgången.

Sist men inte minst, Stockholms tunnelbana tar dig hem dygnet runt på helgerna och det finns även ett stort utbud av nattbussar. Dessutom finns det gott om ställen som står redo att servera dig brunch dagen efter en utekväll. Välkommen att dansa natten lång i Stockholm!

Fem klubbar du inte vill missa

  • Berns – Anrikt nöjespalats som öppnade dörrarna redan under slutet av 1800-talet. Flera klubbar under ett och samma tak som spelar allt från hits till techno och hiphop.
  • Slakthuset – Festa loss i ett före detta slakthus. Rå och industriell känsla med mycket elektronisk musik, men även en hel del annat.
  • Sturecompagniet – En av landets mest kända nattklubbar. Ligger vid Stureplan och bjuder på hög stämning och elektronisk klubbmusik.
  • Södra Teatern – Ytterligare ett stort nöjesetablissemang med mångårig historia. Många olika typer av musik på flera dansgolv i en anrik miljö.
  • Trädgården – Stans största sommarklubb där alla kan trivas. Här kan du uppleva svettig urban musik, intensiva technonätter och glada dagsfester.