To main content
Hedda Spendrup är från den kända bryggarfamiljen Spendrup, och driver själv restaurangen och baren OMAKA i Stockholm. Hon tipsa om sina favoritbarer på Visit Stockholm.

Photo: FLB

Categories: Barer, klubbar & uteställen

Hedda Spendrup: Mina 5 bästa ölställen

Publish date: 13 april 2022

Stockholm har en blomstrande barscen som ständigt utvecklas. Efter ett par år av pandemi har kartan ritats om med flertalet nya ställen att utforska. Vi har träffat Hedda Spendrup, Bryggmästare på Omaka Bryggeri som tipsar om sina fem bästa ställen att avnjuta en öl.

Med Heddas familjenamn och historia var det inte många som höjde på ögonbrynen när hon valde att satsa på en bryggeriutbildning. Hedda utbildade sig på bryggerihögskolan VLB i Berlin. Dessförinnan arbetade hon med produktutveckling på Brutal Brewing i Stockholm och på bryggeriet Beavertown i London. Hedda är yngst i fjärde generationen av familjen Spendrup och driver OMAKA, som är ett bryggeri och restaurang i brutalistpalatset tillika gamla arkitekturhögskolan på Uggelviksgatan 2 i centrala Stockholm.

– Vi fokuserar alltid på smak före stil för i slutändan är det trots allt smaken som är viktigast. Det ska märkas på meny, i glas och på tallrik.

Här delar Hedda med sig om sina 5 bästa ställena i Stockholm att avnjuta en kall öl.

Omnipollos Flora i Humlegården
– Vackert, blommigt, charmigt beskriver Omnipollos Flora perfekt. Centralt läge i Humlegården med högsta möjliga mysfaktor.

Katarina ölkafé
– Massor av olika ölsorter, trevlig personal och mat i New York-deli stil. 7 öltappar som ständigt uppdateras och andra spännande sorter på flaska.

Mikkeller
– Dansk gatumat, korv och ett enormt ölsortiment. Köpenhamns bästa krog hittar du alltså i Stockholm.

Bleck
– Ser inte så imponerande ut från utsidan, men inuti betongblocket på Katarina Bangata finns en av de mysigaste lokalerna i Stockholm. Avslappnad stämning mitt i stadens puls.

Baba Jan
– Luta dig tillbaka och njut av äkta södervibb som lever och frodas på Baba Jan.