To main content
Nattklubbar i Stockholm. Ett fullpackat dansgolv på Fållan, en nattklubb och konsertlokal i södra Stockholm.

Photo: Adrian Beck

Categories: Barer, klubbar & uteställen

En mixad utekväll i Stockholm

Publish date: 23 november 2021

En härlig mix av människor och musik, ofta på samma ställe. Här är platserna jag helst besöker under en utekväll.

Det bästa med utelivet i Stockholm är att det är så mixat. Och inte bara för att det finns många olika ställen att välja på. Mina favoritställen är i sig en blandning av människor och musikstilar, inte bara från dag till dag, utan ofta under en och samma kväll.

Jag börjar kvällen lite lugnare. Ett glas vin eller två på Savant Bar, en drink och vacker utsikten på Stockholm under Stjärnorna om det är sommar, eller kanske en bit kryddig asiatisk mat och några låtar på karaoke-baren Moyagi. Men efter det är det dags att bege sig till Södermalm där mina favoritställen ligger.

Södra Teatern vid Mosebacke och Hornhuset vid Hornstull, är båda stora klubbar med flera barer, rum och dansgolv. På en våning spelas det hip hop och RnB, en annan kanske har disco-tema och någon annanstans hittar du house och elektronisk dansmusik. Sommarklubben Trädgården kör ett liknande koncept, med den stora scenen och baren utomhus på gården och med fler barer och matstånd runt omkring. Och inomhus har de nattklubben Under Bron som håller öppet fram till 03. En bit söderut till, i Slakthusområdet, ligger Fållan som har två live-scener, fyra barer och ett litet torg med foodtrucks utomhus. På samma vis är Tjoget vid Hornstull inte bara en grym restaurang, utan har även vinbar, ölcafé och cocktailbar, beroende vad man är sugen på.

Det kanske viktigaste att komma ihåg är att vi i Stockholm, och Sverige, börjar festen rätt tidigt. De flesta nattklubbar stänger vid 03, till skillnad från till exempel Berlin där festen snarare börjar vid småtimmarna och sedan fortsätter fram till morgonen. Med andra ord gäller det att vara ute i god tid, eftersom det snabbt blir fullt på klubbarna.

Håll utkik efter dessa dj:s

Eftersom Stockholm inte har så många ställen som spelar specifika genres så kan det vara värt att söka upp dj:s på till exempel Instagram som spelar den musik man gillar, och kolla var de spelar. Här är min lista över favorit-dj:s från Stockholm.

@ladieslovehiphop (Hip Hop, R&B, Soul, Afrobeats)
@hallkaftenochdansa (Hip Hop / Afrobeats)
@sugarcaneswe (Afrobeats / Dancehall)
@Bigbellysound(Reggae / Dancehall)
@maelecheza (Hip Hop, Afrobeats, Future Beats)
@iindiigoo (Hip Hop, Afrobeats, Future Beats)
@__bellaboo__ (House / Electronic)
@kornelkovacs(House / Electronic)
@Axelboman (House / Electronic)

About the author

Nataša Marijana är född och uppvuxen på Södermalm i Stockholm. Hon har pluggat till musik -och eventarrangör och beskriver sig själv som DJ och kreativ konsult. Tillsammans med Rebecca Tegegne and Linda Nápoles startade hon Ladieslovehiphop 2014, ett dj-kollektiv som även arrangerar klubbar, evenemang och festivaler inom hip hop, soul och RnB. Om hon själv ska ut en kväll väljer hon helst Södra Teatern eller Trädgården. Även fast det finns något att älska med Stockholm året om tycker hon att staden är som bäst under sommaren. ”Man känner redan lite sommarpirr på våren när det långsamt ljusnar och uteserveringar öppnar upp”.

Go to profileGo to profile Arrow icon