To main content
Kvinna spelar padel på Globen i Stockholm

Photo: Globen Padel

Categories: Aktiviteter

Spela padel i Stockholm

Publish date: 10 december 2021

Vill du prova på padel för första gången? Eller hålla uppe motionen under din Stockholmsvisitelse? Här kommer några tips på var du kan få ditt lystmäte i stan.

Padel spelas på en plan (eller ”box”) inte helt olik en tennis court. Men i likhet med squash är dock boxen inglasad, för att bollen ska kunna studsa på väggarna.

Exakt varför sporten blivit ett sådant enormt fenomen i Sverige finns det nog inget entydigt svar på. Kanske är det för att folkkära kändisar som Zlatan Ibrahimovic och Peter Forsberg hjälpt att lyfta den, kanske är det för att den enligt många är både fartfylld och rolig men framförallt lätt att komma in i.

Oavsett varför så verkar sporten vara här för att stanna. I skrivande stund finns del ett tjogtal padelhallar i Stockholms-området, såväl i kranskommunerna som innerstaden, och nya öppnar med jämna mellanrum. Här kommer några tips på var du kan spela padel i Stockholm.

Hitta en ledig bana

Eftersom padel verkligen är på tapeten just nu kan det ibland vara svårt att hitta en ledig bana, trots att det byggd nya anläggningar med jämna mellanrum. Men det finns sajter och tjänster som kan hjälpa dig.

  • Matchi är en tjänst som listar lediga tider på anslutna rackethallar. Välj sport, område, dag och se om det finns lediga tider.
  • Padel spelas vanligen som dubbel, alltså två-mot-två. För dig som är några spelare kort, eller inte har något emot att stifta nya padelkompisar finns Padelpoolen, en öppen Facebook-grupp där användare postar meddelanden om var och när det finns plats för inhoppare.