To main content
Berwaldhallen Play

Photo: Visit Stockholm

Categories: Reseinformation

Storstockholms lokaltrafik

Publish date: 31 augusti 2023

Buss, tunnelbana, pendeltåg, spårvagn och färjetrafik. I Stockholm kommer du långt med kollektivtrafiken.

Bolaget Storstockholms Lokaltrafik, SL, ansvarar för stadens kollektivtrafik. I den ingår tunnelbanan, bussar, pendeltåg, spårvagnar i City och i omgivningarna (tvärbanan, Roslagsbanan, Nockebybanan och Saltsjöbanan) samt vissa färjelinjer i Stockholms län.

Biljetterna köps via SL:s app, tunnelbane- och pendeltågsspärrar, Pressbyrån eller SL Kundtjänstsbutiker. För att köpa en enkelbiljett kan du även blippa ditt betalkort direkt mot biljettläsarna som finns överallt i SL-trafiken. En enkelbiljett kostar 39 kronor (26 kronor för pensionärer och studenter) och gäller i 75 minuter. Det går också bra att köpa en 1-, 3-, 7- eller 30-dagarsbiljett. Dessa ger dig fria resor över hela länet under giltighetstiden.

Läs mer om biljettpriser och planera din resa på SL:s hemsida.

Stockholmarna är måna om sin vackra miljö. Det har lett till att alla av SL:s bussar drivs idag på förnybart drivmedel såsom biodiesel, etanol, biogas och el. Stockholms tunnelbana kallas också världens längsta konstutställning eftersom många stationer är rikt utsmyckade av olika konstnärer. Läs mer om de vackert inredda stationerna i vår guide om konsten i tunnelbanan.