To main content
En man tittar i sin mobiltelefon

Photo: Ulf Leide

Categories: Reseinformation

24 praktiska appar att ha i Stockholm

Publish date: 11 juli 2024

Det är inte fel att utforska Stockholm med hjälp av karta och guide. Men många, i synnerhet Stockholmarna själva, föredrar att ha en smartphone som följeslagare. Här är några apptips som förenklar ditt besök.

Trafik & transport

SL - Reseplanerare och biljetter

Lokaltrafiken är det absolut lättaste sättet att ta sig runt Stockholm, vilket i sin tur gör att SL:s reseplanerare är en av de mest praktiska apparna att ha i fickan. Planera dina resor i staden, se vilka anslutningar du måste hinna till och vilka alternativa vägar du kan ta, och köp biljetten direkt i appen.

Appen är gratis och finns till iOS och Android.
SL - Reseplanerare och biljetter till iOS
SL - Reseplanerare och biljetter till Android

Trafiken.nu Stockholm

Bilburen? Med hjälp av trafiken.nu-appen kan du som reser i Stockholm uppdatera dig om trafikläget innan du ger dig ut på vägarna. Du kan till exempel få meddelanden till din mobil om trafikstörningar i de områden och under de tider som du väljer.

Appen är gratis och finns till iOS och Android.
Trafiken.nu Stockholm till iOS
Trafiken.nu Stockholm till Android

Taxi och samåkning

Flera av Stockholms större taxibolag har dedikerade appar som erbjuder ett enkelt sätt att boka en taxiresa. Det finns även alternativa samåkningstjänster.

Alla dessa appar är gratis att ladda ner och använda, med själva resan kostar så klart. Besök respektive bolags hemsida för mer info om pris.

Travis

Travis är en reseapp som listar flera olika färdalternativ. Appen hjälper dig hitta närmaste elscooter, hyrcyckel, infartsparkering eller tunnelbanestation. Du kan även köpa SL-biljetter direkt i appen.

Appen är gratis och finns till iOS och Android.
Travis till iOS
Travis till Android 

Uteliv & restauranger

Keyflow

Helkväll ute på stan? Keyflow samlar klubbar, evenemang och fester på samma ställe, för en samlad överblick av Stockholms nattliv. Du kan även köpa biljetter till vissa evenemang och klubbar direkt i appen, för att komma förbi kön snabbare.

Appen är gratis och finns till iOS och Android.
Keyflow till iOS
Keyflow till Android 

Natur & utomhus

Go Jauntly

Go Jauntly är en social promenad-app där du skapar och kurerar dina egna promenader, upptäcker nya sträckor att gå och delar med dig av dina upplevelser till vänner och familj på ett kul och visuellt sätt.

Appen är gratis och finns till iOS och Android.
Go Jauntly till iOS
Go Jauntly till Android

Playway

Playway har som mål att samla Stockholms (och Sveriges) alla lekplatser i en app. I dagsläget har de över 16000 lekplatser samlade i en karta som är lätt att navigera. I appen kan du se plats, bilder och information om vad som finns på en specifik lekplats. Du kan även betygsätta lekplatser och hitta andras favoriter.

Appen är gratis och finns till iOS och Android.

Playway till iOS

Playway till Android

Stockholms läns Naturkarta

Korta texter och tydliga bilder från naturreservaten och nationalparkerna i Stockholms län. Appen gör det enklare att hitta ett naturområde du vill besöka. Kartorna visar var området ligger samt information om vad du kan göra på platsen. 

Appen är gratis och finns till iOS och Android.
Stockholms Läns Naturkarta till iOS
Stockholms Läns Naturkarta till Android

Viewranger 

Viewranger är för dig som helst av allt färdas till fots. Appen lever ett dubbelliv som ett socialt nätverk för hajkare. Så förutom att visa promenadstråk och vandringsleder i närheten kan användare tipsa om nya leder, lägga upp bilder och recensera promenader.

Appen är gratis och finns till iOS och Android.
Viewranger till iOS
Viewranger till Android

Konst & kultur

Go City Stockholm

GoCity Stockholm är en digital biljett som laddas ner direkt till din telefon. För ett fast pris får du inträde till över 50 av Stockholms mest populära museer och sevärdheter, till exempel Vasamuseet, Fotografiska och Slottet. I priset ingår även ett urval av guidade turer och aktiviteter att välja på.

Go City Stockholm finns till iOS och Android.
Läs mer om Go City Stockholm

Artworks

Med Artworks hittar du lätt till gallerier, utställningar, vernissage och offentlig konst i din närhet. Skapar du ett konto får du också uppdateringar från dina favoritgallerier, och för dig som är intresserad att köpa konst går det även att hitta verk som är till salu.

Appen är gratis och finns till iOS.
Artworks till iOS

Guideappar

Guida

Upptäck stan eller naturen med hjälp av insidertips från locals. Istället för att lägga tid på att läsa generella topplistor får du personliga råd genom chatt. Letar du efter en mysig restaurang, bästa loppisen, eller kanske en fin vandringsled? Med Guida kan du få tips som passar dina intressen och behov.

Guida till iOS
Guida till Android

Guide U

En guide-app med Gamla Stans spännande historia. Utforska de gamla husen och gatorna och lyssna på spännande berättelser om de personligheter som bott och vistats här.
Appen är gratis att ladda ner. Varje audioguide kostar dock 20 kronor att låsa upp.
Guide U till iOS
Guide U till Android

Salta Friends

Salta är en guide -och sociala medier app som hjälper människor med funktionsvariationer att hitta roliga evenemang och aktiviteter med tillgänglighetsanpassning. Appen har även en kallender -och evenemangsfunktion för att användare lätt ska kunna boka aktiviteter med sina vänner.
Appen är gratis och finns till iOS och Android.
Salta Friends till iOS
Salta Friends till Android

Spotted by Locals

Spotted by Locals är lika mycket guide-app som det är ett community. Alla appens tips är skrivna och modererade av ortsbor som ger dig sina personliga favoriter. Om du är ute efter en guide som kanske går utanför de mest kända turiststråken och attraktionerna, kan detta vara appen för dig!
Appen är gratis men de olika stadsguiderna kostar att ladda ner.
Spotted by Locals till iOS
Spotted by Locals till Android

Questadore

Gör ditt Stockholmsbesök till ett spännande äventyr med Questadore. Guideappen lever nämligen ett dubbelliv som ett mobilspel. Välj mellan flertalet äventyr - som erbjuder allt från en guidad tur, till en klurig ledtrådsjakt eller en fysisk utmaning - lös ledtrådarna till nästa destination och samla poäng.
Appen är gratis och finns till iOS och Android.
Questadore till iOS
Questadore till Android

MiniPass

Guideappen MiniPass specialiserar sig på tips för småbarnsföräldrar. Här hittar du tips på familjevänliga restauranger, caféer, museer, sevärdheter, och andra aktiviteter där barnvagn inte är något hinder.
Appen är gratis och finns till iOS
MiniPass till iOS

navDock

navDock är en bra guideapp för sjöfarare och skärgårdsupptäckare. Vare sig du letar efter ett café, restaurang eller boende, eller en sjömack att tanka båten på är navDock till hjälp. I appen hittar du även sjökort över Stockholms vatten.
Appen är gratis och finns till iOS och Android.
navDock till iOS
navDock till Android

Nyttoappar

Brick

Börjar mobilbatteriet sina efter en dag i parper eller på muséer? Brick har satt upp ett nätverk av laddningsstationer i centrala stockholm där du, mot en avgift, kan hyra en powerbank för att ladda telefonen. Närmaste laddningsstation hittar du genom appens kartfunktion.

Appen är gratis, men användaren måste betala en avgift för att hyra en powerbank.
Brick till iOS
Brick till Android

ToaSverige

Nöden har ingen lag. Med appen ToaSverige hittar du närmaste offentliga toalett, men kan även läsa information om när toaletterna senast rengjordes och vilka som är populärast.

Appen är gratis att ladda ner och andvända, och finns till iOS och Android.
ToaSverige till iOS
ToaSverige till Android