To main content
En solig sommardag med utsikt över de vackra husen längs strandvägen och vattnet i centrala Stockholm

Photo: Visit Stockholm

Categories: Restauranger

Guide till Östermalm

Publish date: 25 augusti 2021

Med anledning av covid-19 pandemin rekommenderar Folkhälsomyndigheten att man undviker trängsel och stora folksamlingar. Handla ensam och försök att välja en tid då de är mindre folk i butikerna.Läs den senast uppdaterade informationen här.

Från och med 12 januari 2022 skärps restriktionerna för caféer, barer och restauranger. Med anledning av coronapandemin får serveringsställen endast servera sittande gäster. Sällskap får vara på max 8 personer, med minst 1 meters avstånd mellan sällskapen. Alla serveringsställen måste stänga senast 23.00. För den senast uppdaterade infon hänvisar vi till Folkhälsomyndigheten.

Östermalm är en kontrastrik stadsdel. Å ena sidan är det ett högklassigt bostadsområde, å andra sidan finns här flest nattklubbar i hela Stockholm, samlade runt Stureplan. Bibliotekstan är Stockholms mest luxuösa shoppingområde med exklusiva skandinaviska och internationella märken.

Ett besök i Östermalmshallen är en upplevelse för alla sinnen, här finns allt i matväg – färgsprakande fruktstånd, dignande köttdiskar och fisk och skaldjur i överflöd. Ta en promenad längs Strandvägen, som imponerar med vackra byggnader och glittrande vattenvyer.