To main content
Semlor innanför en cafédisk

Photo: Visit Stockholm

Categories: Caféer

Njut av stans bästa semlor

Publish date: 12 januari 2022

Fettisdagen 2022 infaller den 1 mars, men redan efter nyår börjar bagerierna i Stockholm att bulla upp med den populära bakelsen. Så var hittar du Stockholms godaste semlor?

Från och med 12 januari 2022 skärps restriktionerna för caféer, barer och restauranger. Med anledning av coronapandemin får serveringsställen endast servera sittande gäster. Sällskap får vara på max 8 personer, med minst 1 meters avstånd mellan sällskapen. Alla serveringsställen måste stänga senast 23.00. För den senast uppdaterade infon hänvisar vi till Folkhälsomyndigheten.

Traditionellt sett var fettisdagen den sista chansen att unna sig en semla eller två innan fastan tog vid, men idag varar faktiskt semmelsäsongen på sina håll ända fram till påsken. Stockholms bagerier och caféer förfinar ständigt sina recept för att skapa de allra godaste semlorna.

Förutom den klassiska varianten av semla med kardemumma, krämig mandelmassa och vispad grädde, har ett flertal kreativa konditorer börjat hitta på nya semmel-varianter för den som vill testa något annorlunda. De flesta överlever bara en vinter, medan andra har blivit klassiker i sig själva. Några exempel är semmelwrapen på Tössebageriet, den rosa, växtbaserade semlan på Magnus Johansson bageri & konditori och cronut-semlan på Mr Cake.

Hos flera caféer kan du även hitta nötfria semlor (med vaniljkräm istället för mandelmassa), glutenfria semlor, veganska semlor och så vidare. Det finns helt enkelt en semla för alla! Nedan har vi listat några av Stockholms bästa caféer och konditorier för dig som vill unna dig en riktigt god semla (eller två).