To main content

Visit Stockholm använder cookies för att ge dig som besökare bästa möjliga upplevelse.

Yasuragi

Photo: Yasuragi

Categories: Aktiviteter

Så hittar du mindfullness - mitt i stan

Publish date: 15 januari 2021

I en allt stressigare tillvaro har det aldrig varit viktigare att hitta tid för hälsa, välmående och återhämtning. För mig skulle en vardag utan träning och meditation vara väldigt andefattig och stressig. Eftersom jag är en sucker för design och läckra miljöer är det självklart viktigt att miljöerna är vackra och inspirerande!

Remedy

Jag fullkomligt älskar Remedy – en påkostad boutiquestudio där fysisk, unik träning och det andliga möts under samma tak. Förutom träningsklasser inom Pilates, Garuda och Barre kan man njuta av hypade sound healing-meditationer, infraröd bastu och spirituella behandlingsformer. Det är fantastiskt att denna pärla ligger runt hörnet från mitt hem och att jag, som alltid är så frusen, kan träna i en studio som håller en temperatur på 28 grader året runt! Avsätt halva dagen för träning, meditation, bastu och hälsofika i en fantastisk miljö. Bruset utanför har aldrig känts så avlägset!

Mindstory

En annan pärla är Mindstory; Sveriges första boutiquestudio för meditation med fokus på inre hälsa. Här erbjuder man meditationsformer som är tillgängliga för alla, oavsett bakgrund och ändamål. Du kan droppa in för en kortare quick-fix-meditation eller ägna flera timmar i stillhet. Man kliver in i en värld bortom vardagens alla måsten, där man verkligen kan slappna av på djupet med en vägledd meditation av Johanna Mörk Coldén, grundaren av Mindstory.

Release Co.

Jag älskar att prova allt som är nytt inom hälsa och träning. Vitaminterapi har länge varit populärt bland hälsoentusiaster i USA, men är inte så känt här. Release Co. på Östermalm är Sveriges första klinik specialiserad på intravenös och intramuskulär vitaminterapi – det vill säga vitaminbehandlingar i form av vitamindropp och vitaminshots. Hit går jag när kroppen behöver en riktig treat!

Yasuragi

Resabstinensen till Japan har inte direkt mildrats av alla Corona-restriktioner som råder. Tur då att man kan ta en liten tripp till Japan utan att behöva åka särskilt långt bort, för att äta plantbaserad kost på Saishoku och bada i de välgörande japanska baden på Yasuragi. Ett hett tips är att gå all-in på deras välsorterade Sake-meny och unna sig en magisk spa-behandling.

About the author

Nadya är journalist, stylist och entreprenör. Hennes vardag består av resor, holistisk träning, design, och familjelivet på Djurgården med sonen Edward. Vid sidan av det är hon en passionerad mode- och inredningsfantast, ständigt i jakt på nya drömmiga upplevelser. Livet blir särskilt exalterande när hon lyckas ropa hem designklassiker och Hermès-scarfar till fyndpriser på auktion. Hon lever efter mottot “Strössla livet med extra allt”.

Go to profileGo to profile Arrow icon