To main content
A person with an umbrella is looking at Stockholm City Hall on a rainy evening.

Photo: Visit Stockholm

Categories: Aktiviteter

En regnig dag i Stockholm

Publish date: 4 mars 2024

Låt inte dagen regna bort! Håll dig torr på café, museum eller med shopping.

Grått och ruggigt väder? Misströsta inte! Stockholm har sin beskärda del av regniga dagar. Men det finns gott om saker att sysselsätta sig med inomhus för dig som känner sig dåligt rustad för en våt friluftsdag.

Givetvis är stadens museer ett utmärkt sätt att fly regnet på. Med över 100 museer och sevärdheter kan det vara svårt att säga vilka som lämpar sig bättre eller sämre när regnet står som spön i backen (förutom friluftsmuseer och parker, såklart). Börja kanske därför att läsa på om aktuella utställningar för att se vad som skulle intressera just dig. Ett annat sätt är att köpa en XL-bytta med popcorn och bänka sig i en biosalong framför en spännande film. I Stockholm hittar du både toppmoderna biopalats och mysiga kvartersbiografer med med matservering under filmen. Läs mer om dem här!

Om du söker efter mer äventyrliga aktiviteter, kanske ett äventyrsbad eller swimmingpool är något för dig, så som Eriksdalsbadet, Tyresö Aquarena eller Husbybadet. Om du gärna undviker att bli blöt överhuvudtaget finns det inomhus minigolf på Golfbaren by Swing, inomhusboule på Boulebar Rådhuset och inomhusklättring på Klätterverket att välja på.

Det finns även digitala aktiviteter och underhållning att ägna sig åt. VREX och Stockholm VR Center erbjuder ett brett urval av spännande och fartfyllda VR-upplevelser, medan spelhallar som Inferno Online har skräddarsydda gaming-datorer, redo för nästa spelare att ansluta. Föredrar du dock analog underhållning kanske vi får föreslå ett besök på innerstadsbiblioteken? Förutom de massiva samlingar kunskap och litteratur som finns på Stadsbiblioteket och Kungliga Biblioteket är dessa byggnader minst lika värda ett besök för sin majestätiska arkitektur.