To main content
Resa till Stockholm. Ett X2000-tåg åker längs med rälls i Sverige.

Photo: Stefan Nilsson / SJ AB

Categories: Reseinformation

Till Stockholm med tåg

Publish date: 14 juni 2024

Res med tåg till Stockholm. På Visit Stockholm får du information om Stockholms centralstation och allt du behöver veta för att resa med tåg till huvudstaden.

Stockholm Centralstation är navet i Stockholms-trafiken. Så om du färdas hit med tåg eller Arlanda Express är sannolikheten stor att detta är din ändhållplats. Stationen ligger centralt och är sammanlänkad med T-Centralens tunnelbanestation. Vissa regionala och nationella tåglinjer stannar även på Stockholm Södra, Stockholm Odenplan, Flemingsberg eller Älvsjö Station.

Centralstationen har inget bemannat biljettkontor och tågbiljetter kan bara köpas i automat eller online. Det finns dock stationsvärdar på plats, om du skulle behöva någon hjälp. Dessutom kan du köpa biljetter till MTRX-tågen av Tours & Tickets som står mitt i hallen. Biljetter och åkkort för tunnelbana och SL-Bussar kan du köpa på SL Center som finns på våningen under stationshallen. Det finns även flera restauranger, butiker samt skåp för väskförvaring.

Ovanför Centralstationen hittar du även Cityterminalens bussterminal som är knutpunkten för regional och internationell busstrafik till Stockholm. Även Flygbussarna har en hållplats här.