To main content
En taxibil åker i Stockholm.

Photo: Visit Stockholm

Categories: Reseinformation

Taxi i Stockholm

Publish date: 26 september 2022

I Stockholm finns många taxibolag att välja mellan. Flera internationella aktörer, som Bolt och Uber, trafikerar också Godkända taxibilar med taxameter har alltid gula nummerskyltar. Du får enkelt tag på en taxi genom att ringa ett taxibolag, vinka in en ledig bil på gatan, eller ta en taxi vid ett taxistopp. Vid Centralstationen finns en bemannad taxicentral som hjälper dig att hitta rätt service, exempelvis om du behöver en bilbarnstol i taxin.

I Sverige råder fri prissättning och priserna kan variera kraftigt. Det är kundens ansvar att kontrollera priserna på förhand. Kontrollera priset på den gula dekalen (se bilden), som oftast sitter på bakdörrarnas rutor, innan du stiger in i bilen.

Priset som anges på den gula dekalen klistrad på taxibilar är baserat på en resa på 10 km som tar 15 minuter. Hör alltid med chauffören innan resan. Utöver de stora taxibolagen finns flera små oberoende taxibolag där försiktighet bör iakttas.

Flera av Stockholms stora taxibolag har en mycket hög andel miljöbilar. Ett turordningssystem gäller som innebär att bilar med låga utsläppshalter får förtur på körningar.

Boka taxi med telefonen

De flesta taxibolag i Stockholm har dedikerade appar, med vilka du enkelt bokar en resa. Alla dessa appar är gratis att ladda ner och använda, med själva resan kostar så klart. Besök respektive bolags hemsida för mer info om pris.

Taxi 020 (Sverige Taxi)
Taxi 020 till iOS
Taxi 020 till Android

Taxi Stockholm
Taxi Stockholm till iOS
Taxi Stockholm till Android

Taxi Kurir
Taxi Kurir till iOS
Taxi Kurir till Android

Uber
Uber till iOS
Uber till Android

Bolt
Bolt till iOS
Bolt till Android