To main content
Aktiviteter i Stockholm. Hey STHLM arkadhall. En man står med händerna uppsträckta och spelar på en av Heys många arkadmaskiner. Rummet är upplyst i bjärta färger av alla skärmar och spel.

Photo: Linus Hagman

Categories: Barer, klubbar & uteställen

En utekväll med arkadspel

Publish date: 1 februari 2024

Vill du ha något annat än en ”vanlig” utekväll? Här är mina tre tips på sköna platser att ta några goda drinkar eller öl på och utmana dina vänner i tv -och arkadspel!

Jag spelade en del tv-spel när jag var yngre, men inte så mycket på senare tid. I alla fall inte hemma, men ute på lokal är en annan sak. Det är ju trots allt roligt att kombinera en utekväll med roliga aktiviteter. Och när det kommer till tv-spel eller arkadspel har jag på senaste tiden gjort några upptäckter.

Mitt senaste fynd är Bebida på Vasagatan, vilket på sätt och vis var en slump. Bebida är en sydamerikansk bar med cocktails och mat från Peru, Mexiko, Chile och Brasilien, alltså tequila, tacos, pisco och maté. Med andra ord gick jag hit för att testa friska cocktails, men upptäckte deras mysiga spelhörna där man kan sitta och spela Mario Kart till drinkarna.

N3rds Bar på Bondegatan är dock ett mer renodlat gamingställe. Här bokar du plats, beställer in mat eller dryck, för att spela konsolspel på en tv direkt vid bordet. Jag skulle säga att det är en stor Nintendo-fokus ­– med NES, SNES, Wii, Switch och Game Cube – vilket inte gör mig så mycket. Klassiker som Super Mario Bros. är precis lagom; lätt att förstå och vem som helst kan i princip bara plocka upp kontrollen och hoppa in. Med det sagt finns det andra konsoler också, som Xbox och Playstation. N3rds har en väldigt skön vardagsrumskänsla, och är ett perfekt ställa för en AW. Eller varför inte en date; har man en aktivitet som bryter isen är ju risken mindre för stel stämning

Hey STHLM!, som har blivit ett favoritställe, hittade jag också av en slump. Jag och min sambo begav oss egentligen till RoQ på Odenplan för att spela biljard. Vi upptäckte att det blinkade och lät ur ett rum längst in i lokalen och gick för att undersöka.. Där hittade vi ett rum fullt av japanska arkadkabinett; dansspel, racingspel, skjutspel, lite allt möjligt. Vi fortsatte att spela biljard, men gjorde en mental anteckning och några veckor senare var vi tillbaka, med fickorna fulla av spelpolletter (som man köper i en maskin på plats) redo att lira. För lira gjorde vi, tills svetten rann. Roligast är dansspelen, som har många j-pop och k-pop låtar. Jag är inte särskilt bekant med musiken, men den är väldigt kul att tävla i. Det ska sägas att tävlingsinstinkten kickade igång direkt; min vinnarskalle behöver inte ens ha ett pris i potten för att tagga till.

About the author

Clara Nazhadeian är född i Karlstad, uppvuxen i Uppsala och bor idag på Södermalm i Stockholm. Ganska tidigt under högskolestudierna i beteendevetenskap insåg hon att hon vill jobba med människor, och idag är det genom ett arbete som rekryterare på Klarna. Där hittar hon bland annat internationella talanger och hjälper dem att komma igång i Stockholm. På fritiden gillar hon att träna, stå på teaterscen (”men det var tyvärr länge sedan sist”) och är svag för asiatiska delikatesser. Framförallt är hon barnsligt förtjust i taiwanesiskt bubble tea, ”första gången jag smakade det var jag som ett barn, som får prova läsk för första gången”.

Go to profileGo to profile Arrow icon