To main content
En modern stuga på en klippig kulle omgiven av tallar, med solen som tittar fram mellan grenarna.

Photo: Lars Sjöqvist

Categories: Utflykter

Njut av äventyrlig skärgårdslyx

Publish date: 11 april 2024

Unna dig det bästa av Stockholms skärgård med en lyxig touch. Njut av öarnas fantastiska landskap med hjälp av erfarna guider och runda av dagen med att koppla av på något av skärgårdens lyxiga värdshus. Här är tipsen för en lyxig skärgårdsvistelse som skapar minnen för livet.

Stockholms skärgård är den perfekta destinationen för dig som vill kombinera äventyr med lyx. Här kan du ge dig ut på havet med Sjö & Havsguiderna, en aktör som är känd för sina skräddarsydda upptäcktsfärder bland öar och skär. Tillsammans med dessa erfarna guider kan du utforska hemliga fiskeställen och med lite tur få en glimt av både havsörn och säl i deras naturliga miljö.

Seal Safari
Joacim Bergström

Njut av expertledda kajakturer som ger dig en nära och personlig upplevelse av skärgårdens unika landskap. Denna resa öppnar dörrar till skärgårdens hemligheter och vackra platser som du annars kanske skulle missa. Kajak & Uteliv, The Kayak Trail och Get Out Kayak erbjuder alla kajakturer som förvandlar varje utflykt till en unik skärgårdsupplevelse.

Hotell Furusund
Lars Sjöqvist

När det gäller boende, erbjuder Furusunds värdshus en ovärderlig kombination av traditionell charm och modern lyx. Detta värdshus är inte bara en plats att vila, utan en del av skärgårdens rika historia. Här kan du njuta av rum med en förtrollande havsutsikt och uppleva en service som gör varje ögonblick speciellt.

Food
Lars Sjöqvist

Middagarna på Furusunds värdshus är en kulinarisk resa i sig. Köket fokuserar på lokala och säsongsbetonade råvaror, vilket skapar rätter som inte bara är en njutning för gommen utan också en fest för ögonen.

För ytterligare alternativ på värdshus i Stockholms skärgård kan du överväga att besöka Utö Värdshus och Grinda Wärdshus, båda med sin egen unika charm och erbjudande av skärgårdslyx.