To main content
Zandra Lindén, grundare av designbutiken Esteriör.

Photo: FLB Europe

Categories: Shopping

Zandra Lidén: Mina 5 bästa inredningsbutiker

Publish date: 13 juni 2022

I Sverige finns det nog ingen bättre stad än Stockholm när det kommer till att hitta spännande inredning. Zandra Lidén är grundare av inredningsstudion och butiken Esteriör på Södermalm, här tipsar hon om sina fem favoritbutiker

Esteriör är en inredningsstudio och butik som grundades 2016 av Zandra Lidén och Henrik Ekberg med visionen att skapa roligare inredning, där färg och form, nytt och gammalt och personlighet står i fokus.

Här delar Zandra med sig av sina 5 bästa inredningsbutiker i Stockholm:

1. Esteriör Shop: Självklart är detta min nr 1! Butiken har en eklektisk blandning av kurerad vintage, detaljer, möbler, stora blommor och andra galna färgglada prylar. Vi vill att det alltid ska vara en inspirerande upplevelse och interiören och utbudet förändras ofta. Vi älskar också disco så spellistan kommer alltid att göra stämningen god. Sväng förbi!

2. The Modern Sthlm: Med ett kul handplockat sortiment kommer du både att bli inspirerad och hitta varumärken som inte är kända sedan tidigare. Jag älskar det perfekta urvalet av vintage-artiklar och färgpaletten hos denna lilla och personliga plats.

3. Svenskt Tenn: Medan Sverige ofta beskrivs som minimalistiskt och estetiskt monokromt, är denna plats raka motsatsen! Detta är en sann svensk ikon som grundades av Estrid Eriksson och Josef Frank i slutet av 1920-talet. Mönster, färger, form och textilier i den mest utsökta blandningen. Ett måste att besöka när du är i Stockholm!

4. Nordiska Galleriet: Här har alla designikoner placerats under ett och samma tak. Otrolig samling av designmärken och klassiska möbler från hela världen - ”måste ha-känslan” växer sig väldigt stark!

5. Sjöström Antik: Om du gillar vintage är denna plats ett måste. Alltid en rolig och oväntad blandning av femtiotalsprylar och kul inredningsdetaljer. Kvalitetsnivån (och ibland galenskapen) är alltid konstant!