To main content

Visit Stockholm använder cookies för att ge dig som besökare bästa möjliga upplevelse.

Berwaldhallen Play

Photo: Visit Stockholm

Categories: Shopping

Unna dig lyxshopping på Östermalm

Publish date: 9 december 2020

Östermalm har länge varit synonymt med fine dining-restauranger och exklusiv shopping. Så varför inte kosta på sig lite lyx i några av Stockholms bästa butiker?

För närvarande rekommenderar Folkhälsomyndigheten att man undviker besök i affärer och butiker, på grund av coronaviruset, covid-19. Använd ansiktsmask vid trängsel och håll avstånd till andra, handla ensam och handla endast vid behov. Läs mer info här.

Jag tycker att alla Stockholm stadsdelar har sin egen charm. Det är fantastiskt att enkelt kunna ta sig fram på cykeln, och kunna ta båten ut till vår magiska skärgård för att på nolltid vara bland kobbar och skär. När det kommer till shopping skulle jag kunna tipsa om hur många butiker som helst, men jag måste ändå slå ett extra slag för Östermalm. Mitt hjärta bor på Djurgården och det är här som jag hänger mest med vänner och familj.

Santosh clothing

Jag kan inte leva utan kashmir! Jag har bokstavligen flyttat in i mina tröjor från Santosh. Grundaren Antonia Stackelberg designar alla plagg själv i liten skala, för en trogen kundkrets av kräsna, kashmirälskande, eco-fashionistas som vill bära unika plagg. Fotomodellen Carolina Winberg och stilikonen Oliva Palermo hör till några av märkets hängivna fans. Kashmiren i märkets tröjor, mössor, plädar och sjalar köps direkt av herdarna på den mongoliska tundran. Sedan spinns, färgas och stickas plaggen i fabriken i Ulaanbaatar, under noggrant kontrollerad etisk, hållbar och socialt ansvarstagande standard. Det gillar jag!

Märta Larsson

Minns ni Alice Bah Kuhnkes uppmärksammade isdrottning-outfit på Nobelfesten 2017? På fingret bar hon en stor gnistrande sten av kvarts, gjord av smyckesdesignern Märta Larsson. Märta Larssons smyckesintresse startade med en brinnande fascination för stenar. Till en början gjorde hon ringar och halsband åt sig själv, att bära på scenen under konserter med sitt punkband. Hennes smycken väckte uppmärksamhet och folk frågade var de kom ifrån. Sedan dess har hennes råa, oslipade stenar prytt många modemagasin och kändisfingrar världen över.

Le Garderobe

Jag älskar vintage-lyx, det är något magiskt med att rota fram det perfekta fyndet. Men att ge sig ut på skattjakt i vintagebutiker är inte alltid sådär rosaskimrande enkelt. Det krävs ofta både tid och envis övning för att bli ett fullfjädrat fyndproffs. För dig som varken har tid eller förmågan att hitta de där godbitarna i trånga vintagebutiker kan jag tipsa om Le Garderobe. Du hittar allt från Chanel och Balenciaga, till Valentino och magiska Brunello Cucinelli. Ägaren måste vara en av stans mest kunniga modedonnor! Det finns alltid något att prata om, eller att lära sig när det kommer till designhistoria. Oavsett om du hittar en second hand-skatt, eller inte!

Galleri Sebastian Schildt

Exklusiva ringar, halsband, armband och örhängen. Sebastian Schildt är utan tvivel en av Sveriges bästa silversmeder. Galleriet på Strandvägen bär hans namn, men förutom hans senaste kreationer visas även utställningar med några av de största namnen inom svensk modern konst.

Svenskt Tenn

Svensk Tenn är som ett underbart färgsprakande museum. Jag älskar tesalongen och dricker gärna Afternoon Tea här, med bedårande bakverk och snittar till. Här ingår man i ett förtäckt kafferep med eleganta damer och inredningsfantaster, samtidigt som man smuttar på Estrid Ericssons favorittee. Avsluta sedan med designshopping på hög nivå. Här finns hur mycket vackert som helst, att älska och vårda i många, många år!

About the author

Nadya är journalist, stylist och entreprenör. Hennes vardag består av resor, holistisk träning, design, och familjelivet på Djurgården med sonen Edward. Vid sidan av det är hon en passionerad mode- och inredningsfantast, ständigt i jakt på nya drömmiga upplevelser. Livet blir särskilt exalterande när hon lyckas ropa hem designklassiker och Hermès-scarfar till fyndpriser på auktion. Hon lever efter mottot “Strössla livet med extra allt”.

Go to profileGo to profile Arrow icon