To main content
Categories: Shopping

Hitta fynden på Stockholms helgmarknader och loppisar

Publish date: 2 april 2024

Lördagar och söndagar är marknadsdagar i de flesta städer och Stockholm är inget undantag. Särskilt på sommaren hittar du gott om loppisar och helgmarknader. Vare sig du är ute efter vintage, smycken eller färska grönsaker kan du få ditt lystmäte mitt i stan.

Visst är det underbart att hitta en skatt, gömd i en till synes oansenlig loppislåda? Kanske en fin porslinsfigur, en vinylskiva man letat efter eller ett festligt plagg. I Stockholm hittar du flera helgmarknader och loppisar året runt, med fynd som väntar på att hitta ett nytt hem.

Självklart är våren och sommaren högsäsong för loppisar i Stockholm. Nedan hittar du ett litet urval, men det finns webbsidor som specialiserat sig på att samla stadens loppisar, från återkommande bakluckeloppisar till små gårdsloppisar:

Några loppisar och marknader har mer eller mindre året-runt-verksamhet dock. Hötorgets loppmarknad hålls varje söndag, mitt i centrala Stockholm. Och varje lördag kan du som vill fylla på skafferiet med närodlat från Stockholmstrakten bege dig till Tessinparken på Östermalm för Bondens egen marknad. Här hittar du grönsaker, rotfrukter, frukt, kött, mejeriprodukter, oljor och mycket annat smarrigt till skafferiet.