To main content

Visit Stockholm använder cookies för att ge dig som besökare bästa möjliga upplevelse.

Berwaldhallen Play

Photo: Mattias Ek

Categories: Shopping

De bästa museishopparna i Stockholm

Publish date: 14 januari 2021

En bra sak med Stockholms muséer, förutom alla spännande utställningar förstås, är deras butiker. Det är överlag väldigt hög klass på dem med fina föremål och böcker. Inte bara en massa krims-krams av dålig kvalitet.

På grund av den nuvarande situationen med det coronaviruset Covid-19, har många museer tillfälligt stängt. De som håller öppet har begränsade öppettider och släpper enbart in ett fåtal besökare åt gången under säkra former. Vi reserverar oss för eventuella fel i denna guide och hänvisar direkt till respektive museum för frågor och korrekt information.

Jag har vanligtvis årskort till alla museer, även om jag ibland väntar med att förnya dem tills att det kommer en utställning jag verkligen vill se. En bra sak med Stockholms museer, förutom alla spännande utställningar förstås, är deras butiker. Det är överlag väldigt hög klass på dem med fina föremål och böcker. Inte bara en massa krims-krams av dålig kvalitet.

Oftast så tittar jag förbi butikerna för köpa en present, och alltså inget åt mig själv. Dock så var jag på Sven Harrys Konstmuseum ganska nyligen och besökte deras utställning om samisk konst. Jag såg ett jättevackert hårspänne i utställningen och var bara tvungen att kontakta konstnären och se om det fanns fler (och i så fall; om de var till salu). Och visst fanns det! Så jag tänkte att jag unnar mig, när min 85-årsdag ändå närmade sig. Men jag tänker inte berätta vad det kostade. Varken till min man, eller någon annan.

About the author

Ingegerd Wallén är född i norra Sverige, uppväxt i Skåne och Stockholm. Hon har även bott i Bahrain och Wien, men bor sedan 1993 på Lidingö, med sin make sedan 60 år. Hon har tre barn, 7 barnbarn och ett barnbarns barn. En evig student (hon tog nyligen en kurs i operavetenskap) som har arbetat som jurist och varit ordförande för FN:s Women’s Guild i Wien. Hennes favoritplats i Stockholm är Waldemarsudde, med dess kringliggande ekskog och den gamla linoljekvarnen. Och under svala sommarkvällar älskar hon att sitta utanför Fotografiska, och se hur båtar och färjor återvänder från skärgården under blå timmen.

Go to profileGo to profile Arrow icon