To main content
Skandinavisk inredningsdesign av Norrgavel i Stockholm.

Photo: Norrgavel

Categories: Shopping

Butiker för dig som älskar inredning

Publish date: 13 mars 2023

Ljus, fräsch och modern med inslag av experimentlusta och färgstarka accessoarer. Så kan det skandinaviska inredningsdesignen beskrivas. Här är några butiker!

Skandinavisk design är karaktäristiskt minimalistisk. Naturmaterial, enkla linjer och former, och ett "less is more"-etos med en tydligt praktisk funktion. Färg förekommer ofta, som i Josef Franks klassiska textilmönster, men sällan på ett överdådigt sätt.

Stockholm är den svenska designbranschens hub. Även om du hittar spännande designers och företag i hela landet, har många av dem huvudkontor och flaggskeppsbutik här. Den som vill designshoppa får alltså många anledningar att lätta på lädret.

Du hittar såväl klassiskt och påkostat, hos exempelvis Carl Malmsteen och Svenskt Tenn, som innovativt och modernt hos Oyyo, Kasthall och Norrgavel. Här finns traditionellt hantverke i Svensk Hemslöjds butik, nischade butiker som Svenska Armaturer och Vintageaffischer och vardagsdesign hos Tambur eller IKEAs nya citybutik i centrala Stockholm.