To main content
Vintageaffären Dusty Deco. Klassiska lädermöbler, armaturer i koppar och stora fotografier syns på bilden. Personalen på Dusty Deco väljer föremålen till butiken med stor omsorg; de säljer bara sådant som de själva skulle vilja ha hemma.

Photo: Visit Stockholm

Categories: Shopping

Älskade vintage & second hand

Publish date: 19 maj 2022

Ge använda kläder, skivor, böcker och prylar en andra chans! Här är några av Stockholms bästa second hand-butiker.

Är de nyaste trenderna och kollektionerna inte din påse chips? Oroa dig inte, Stockholm har mängder med roliga vintage -och second hand-butiker att gå på skattletarjakt i. Beyond Retro, Brandstationen och Judits Second Hand är exempel på populära vintagebutiker där du finner rariteter och kollektioner som annars är svåra att hitta.

Vintage och second hand betyder inte heller enbart kläder. Hos Mickes vid Hornstull kan du botanisera bland skivor, filmer och serietidningar och Rönnells vid Östermalmstorg är ett av Stockholms mest omhuldade antikvariat.

Du hittar många butiker som nischat sig smalare ändå. Fina och restaurerade lampor att hänga i taket hittar du på Svenska Armaturer och något läckert att hänga på väggen hos Vintageafficher. Bekväma sneakers finns på Sneakershyllan och något läskigt eller spännande att läsa finns på Stockholms Science Fiction Antikvariat.

Tips: se till att inte ha någon tid att passa. Börjar du väl botanisera bland second hand-fynd kan tiden gå hiskeligt snabbt!