To main content
Friidrottsstjärnan Peter Häggström delar med sig av sina bästa joggingrundor i Stockholm, på visitstockholm.com.

Photo: FLB Europe

Categories: Sevärdheter

Peter Häggström: Mina 5 bästa löprundor

Publish date: 17 mars 2023

Stockholms närhet till hav och natur gör staden till en utmärkt plats för rekreation och hälsa. Öarna innanför tullarna är utmärka som löprundor med fina stråk längs vattnet. Vi har pratat med Peter Häggström som delar med sig av sina fem bästa rundor i staden

Entreprenören och före detta friidrottsstjärnan Peter Häggström, med flertalet SM-guld i ryggen har många järn i elden. När han inte är expertkommentator på TV-sända friidrottsevenemang driver han det populära träningsvarumärket YMR Track Club.

Här berättar Peter om sina 5 bästa löprundor.

1. Djurgården
Jag tar båten till Blockhusudden, springer längs kanalen bort till Waldemarsudde och sedan längs med vattnet tillbaka. Här kan man springa på skonsamt underlag nästan hela vägen och sträckan är så vacker. Som att vara på landet men mitt i stan.

2. Kungsholmen runt
Här får man se Stockholm vid sin sida och kan uppleva både Norr Mälarstrand och Kungsholmsstrand, liksom Stadshuset. Vackrare löprunda får man leta efter.

3. Kvarnholmen - Nyckelviken
Jag börjar i vackra och coola stadsdelen Kvarnholmen i Nacka där jag själv bor. Jag brukar springa via Nacka Strand till Nyckelviken där det är lite mer kuperat med skönt underlag. Här får man uppleva, urban miljö, hav och skog.

4. Stockholms Stadion
Jag har varit på många friidrottsarenor runt om i världen, men ingen vackrare än Stockholms stadion. Här har det satts mängder av världsrekord och den är öppen för allmänheten. Det är snabba, sköna, löparbanor och man får en väldigt mäktig känsla att vara inne i arenan.

5. Tidig morgon i city
Börja tidigt för att undvika all trafik. Utgå från Gamla stan och sväng ner mot Slottet. Fortsätt sedan via Grand Hotel, Nybroplan och ut på Strandvägen. Vik av upp mot TV-huset innan du svänger av mot Karlavägen. Spring hela vägen bort mot Humlegården. Korsa ”Humlan” och spring vidare över Stureplan, Kungsträdgården, vidare till Slussen. Avsluta med en kaffe på ett schyst café på Götgatan, Södermalm. Denna runda visar många av de vackraste platserna i Stockholm City.