To main content
The restaurant in Spritmuseum in Stockholm.

Photo: Visit Stockholm

Categories: Sevärdheter

Fantastisk mat på museum

Publish date: 22 februari 2024

Planerar du en dag av kultur och historia, kombinerad med en fantastisk måltid? Många av Stockholms museer har fantastiska restauranger, som är mer än bara en kafeteria.

Museiutforskare kan behöva en god måltid för att bearbeta all kunskap man har samlat på sig. Och om besöket väntas bli långt handlar det mer om en paus för att ladda batterierna. Kanske en lunch, en middag eller en god fika. Tur nog har många av Stockholms museer restauranger som är minst lika minnesvärda och innovativa, som de spännande utställningarna.

Den vegetariska och organiska menyn har gjort restaurangen på Fotografiska nästan lika populär som museet, och under ledning av kökschefen Petter Nilsson har restaurangen på Spritmuseum vunnit flera priser. På Blå+, restaurangen i Liljevalchs nya utbyggnad, serveras du en helt vegetarisk måltid, och på Tekniska Museet är hållbarhet A och O. Förutom restaurangens egna odlingar och återvinning arbetar restaurangen aktivt för att åskådliggöra all sin el -och vattenförbrukning och matsvinn.