To main content
Estelle Graf, Stockholmsbaserad konstnär.

Photo: FLB Europe

Categories: Sevärdheter

Estelle Graf: Mina 5 bästa konstgallerier

Publish date: 11 november 2022

Allt från stora etablerade museum till små pop-up-gallerier, Stockholm har det mesta för de flesta. Vi har mött Estelle Graf, konstnär och grundare av Way Gallery som tipsar om sina fem bästa ställen för att utforska stadens konstscen.

Estelle är uppvuxen i Stockholm men började sin karriär som Art Director i Paris. Nu är hon sedan några år tillbaka i Stockholm och fokuserar helt på konsten. Hennes verk har bland annat synts i magasinet Harper’s Bazaar och sålts i Berlin, Paris och New York.

Här delar Estelle med sig av sina 5 bästa konstgallerier i Stockholm

Misschiefs: På Sankt Eriksgatan 117 hittar den konstintresserade stockholmsbesökaren mitt främsta tips, Misschiefs. Med fokus på att synliggöra kvinnor har de samlat en stor skara djärva artister.

WAY gallery: Självklart kommer jag att rekommendera mitt eget galleri på Upplandsgatan 57. Här arbetar jag och mina medgrundare aktivt, tillsammans med nästa generations konstnärer, för att alltid hålla lokalen levande och dynamisk.

GSA gallery: I Stockholms så kallade "Galleridistrikt" finner du GSA där du hittar modern konst från mer väletablerade konstnärer, men alltid med stor variation. Här har namn som Louise Bourgeois och Roy Andersson ställts ut.

Galleri Konstfack: Det säger sig självt att det är spännande att få en titt in i konstens framtid! Missa inte alla genierna på Konstfack om du besöker Stockholm.

Wetterling Gallery: I Kungsträdgården hittar du Wetterling Gallery, som varit bäst på det de gör sedan 1978. Här kan du förvänta dig mäktiga utställningar av såväl väletablerade konstnärer som nykomlingar.