To main content
Eftermiddag i Stockholm. Två kvinnor tittar på utsikten från Skinnarviksberget en halvmulen eftermiddag.

Photo: Visit Stockholm

Categories: Sevärdheter

4 fantastiska platser för en utomhusfrukost

Publish date: 3 december 2020

Stockholm är fantastiskt på morgonen, när staden vaknar till liv efter en god natts sömn. Därför gör man klokt i att packa ryggsäcken med kaffe och mackor och bege sig ut på en frukost ute i det fria.

Vi är så pass gamla att vi är uppe redan vid sextiden på morgonen. Antingen för att träna, eller en tidig promenad. Som i alla storstäder är det häftigt att se Stockholm vakna till liv. Se de första bilarna på gatan, och de första människorna skynda till jobbet. Därför tycker vi att man ska passa på att äta frukost ute – antingen matsäck hemifrån eller köpt på café. I Stockholm finns det nämligen flera fantastiska platser att spendera dygnets första timmar på.

Mosebacketerassen är magisk, tidigt på morgonen. Själva nattklubben är stängd, men man kan fortfarande sitta vid borden utomhus. Här var vi på vår svensexa, klockan 06, och åt frukost. Det var fantastiskt med utsikten över Gamla Stan och Slussen. Djurgården är också väldigt fint på morgonkvisten, speciellt om man vill ha mer natur. Allra helst ska man följa kanalen längst in, förbi Djurgårdsbrunn så att man hamnar vid havsbandet med utsikt mot Fjäderholmarna. Och så Skinnarviksberget på Söder eller Fredhällsklipporna på Kungsholmen. Utsikten från dessa platser är fantastisk, året runt!

About the author

Pehr och Richard Hante är kända för att ha om inte världens så i alla fall Sveriges mest julpyntade hem (runt jul alltså, inte året runt!). Pehr är född smålänning men har bott i Stockholm sedan 1985 och Richard är född i Stockholm, men har även bott i Uppsala och Jormvattnet. De bor på Kungsholmen tillsammans med den Spanska vattenhunden Patrik, har dottern Cornelia och barnbarnet Wiola. De plöjer massor av film – varje år ska alla Oscarsnominerade filmer bockas av – älskar minigolf, sällskapsspelkvällar, god mat, gott vin och att resa. Och när de reser passar de även på att pröva på alla Escape Rooms de hittar till!

Go to profileGo to profile Arrow icon