To main content
Yasuragi

Photo: Yasuragi

Categories: Aktiviteter

Spa i Stockholm

Publish date: 16 januari 2024

Unna dig lite egentid på någon av Stockholms spaanläggningar. Här är några tips på Stockholms bästa spahotell och spaanläggningar.

För den som vill ha en romantisk weekend med sin respektive – eller bara hitta en lugn oas att koppla bort vardagen med – är Stockholms spaanläggningar ett självklart val. Prova på olika sorters varma och kalla bad, få välgörande behandlingar eller en klassisk svensk massage. Eller koppla av med en god drink eller fräsch buffé.

Innanför tullarna

The Nest spa bar
Scandic Hotells

För dig som bara vill ta en avkopplande massage på förmiddagen, eller simtur på eftermiddagen kanske en av innerstans anläggningar är ett bra alternativ.

  • Centralbadet – Stockholms äldsta badhus. Öppnade 1909. Vacker jugend arkitektur med fin innergård. Förutom själva bassängen finns fler behandlingar att välja på.
  • Sturebadet – Fina möjligheter till rekreation med simning, massage och flertalet olika behandlingar i anrikt badhus. Har även en anläggning på Elite Marina Hotell i Nacka.
  • Flera hotell har day spa-anläggningar, öppna för såväl gäster, som allmänheten. The Nest på Downtown Camper, Selma Cityspa på Clarion Sign och Nordic Spa & Fitness på Grand Hôtel till exempel.

I omnejden

Att ta in på spa är ofta förknippat med att komma bort från innerstadens larm och trafik. De flesta anläggningarna ligger också en bit utanför tullarna.

Ellery Beach House
ESS Group
  • Hotell Havsbaden – Ligger idylliskt beläget i Grisslehamn, norr om Norrtälje, ungefär 1,5 timme med bil från Stockholm. Bad, både inne och ute, olika behandlingar och spaprogram.
  • Ellery Beach House – På Elfviks Udde, längst ut på Lidingö. Inspirerat av amerikanska beach clubs. Bassänger, paddelbanor, spaavdelning och flera restauranger att välja på.
  • Yasuragi – Ett av Stockholms mest kända spahotell. En japansk oas som ligger i en f.d. kursgård i Orminge. Bad, bastu och flertalet behandlingar att välja på.
  • Skepparholmen – Ligger ett stenkast bort från Yasuragi. Hotell med spa, som känt för stort socialt -och ekologiskt hållbarhetsfokus.
  • Du kan också kombinera en spavistelse med en runda golf. Till exempel på Fågelbro Golf & Country Club och Smådalarö Gård Hotell & Spa.