To main content
Robert Tham, SHF.

Photo: Visit Stockholm

Categories: Aktiviteter

Robert Tham: Mina 5 tips för en lyckad Stockholmsvistelse

Publish date: 6 mars 2023

Hur ska du bäst utnyttja tiden mellan matcherna under Handbolls VM i Stockholm? Vi frågade Robert Tham, ordförande för mästerskapet, vilka hans bästa tips är.

Sista veckan i januari riktas handbollsvärldens blickar mot Stockholm; då avgörs slutspelet i VM för herrar på Tele 2 Arena. Supportrar från hela världen strålar samman för att heja fram sitt lag, förhoppningsvis, hela vägen till final. Huvudansvaret för arrangemanget i Stockholm har Robert Tham, som även är ordförande i Stockholmsklubben Huddinge HK. Vi tog en pratstund för att se vad han tycker att man ska uppleva i Stockholm, i väntan på nästa match.

Här är Roberts tips på saker du inte får missa i Stockholm:

Fjällgatan: “Fjällgatan ger en underbar panoramautsikt över vattnet hur det möter Stockholms slott”.

Mariaberget: “Mariaberget är en annan fin utsiktsplats, även det på Södermalm. Samma sjö, men med lite annan utsikt, till exempel över Stadshuset”.

Zum Franziskaner: “En av Stockholms absolut äldsta restauranger. Öppnade 1889 och är fortfarande i drift. I stort sett all originalinredning är kvar. Perfekt för dig som är trött på sightseeing och vill ha en god bit mat”.

O'Learys/Tolv (Tele2 Arena): “Om du inte har möjlighet att se matcherna live inne på arenan rekommenderar jag O'Learys Tolv. Sportbaren ligger vid Tele 2 Arena och är en av de absolut största O'Learys enheterna. Bra mat och underbar atmosfär för sportälskare".

Millenium på egen hand: “Vill man ha något annat än klassiska utsikter, gör som mina vänner och gå Stadsmuseets självguidade Millenium Tour. Du får följa i fotspåren på karaktärerna ur Stieg Larssons spännande böcker och uppleva deras Stockholm. Se var Lisbeth Salander bor och var Mikael Nyqvist gärna tar en fika".