To main content
Klubbarrangörerna Petra Huisman and Stefan Stanisic.

Photo: Henrik Hellström

Categories: Aktiviteter

Petra Huisman och Stefan Stanisic: Våra 5 bästa Stockholmstips för Swifties

Publish date: 17 april 2024

Petra Huisman och Stefan Stanisic, hjärnorna bakom Taylor Swift-klubben Ready for it?, om deras bästa tips för alla Swifties (och Taylor själv!) som besöker Stockholm i maj.

I maj besöker en av världens största artister Stockholm – och Sverige – för första gången. Då landar Taylor Swift med sin succéturné The Eras Tour i stan. Vad som först endast skulle bli en Sverigekonsert utökades till två – och sedan tre. Och ändå sålde 150 000 biljetter slut nästan omedelbart förra sommaren.

Det är inte heller bara Tay Tays svenska publik som är taggad. I likhet med Beyoncés Sverigespelning 2023, reser fans från hela världen hit för att se den amerikanska superstjärnan uppträda. Swifties från fler än 120 länder kommer landar för att sjunga med i Bad Blood och Delicate eller fria till sin respektive under Love Story.

Några som peppar lite extra är Petra Huisman och Stefan Stanisic. Inte bara för spelningarna, utan även för att de återvänder till Debaser under tre dagar med Ready For it? – en klubbkväll helt tillägnad Taylor Swift.

– Vi är egentligen inte typiska klubbmänniskor, säger Stefan. Jag är en fuldansare som känner mig obekväm till techno, Petra står längst bak med en öl. Men vi delar en förkärlek för Taylor.

Här är Petra och Stefans topp 5 tips i Stockholm för Swifties

Publik på Debaser
Marcus Järvinen
  • Yasuragi: ”Om man inte hunnit skaffa boende innan eller efter konserten, är en natt på spa att rekommendera. Faktiskt så kan det vara mer prisvärt än vissa hotell i city. Vi ska själva ta in på Yasuragi i Nacka och äta en trerätters kvällen innan. Ett väldigt mysigt spa, med vacker utsikt”.
  • Djurgården: ”Börja konsertdagen med en promenad runt Djurgården. Starta redan utanför Dramaten vid Nybrokajen, och gå sedan längs med Strandvägen och över bron till Djurgården. Runda sedan hela ön för en riktigt fin promenad med natur och fin utsikt. Och en bra bensträckare om man sen ska på sextimmarskonsert”.
  • Second hand på Södermalm: ”Saknar man en schysst konsertoutfit tycker jag man ska sikta in sig på Stadmissionen vid Nytorget. Här hittar man massor med fina saker till ett bra pris. Har man en högre budget ligger vintagebutiken Lisa Larsson bara ett kvarter bort, på Bondegatan”.
  • Omnipollos Hatt: ”Ett perfekt ställe att börja kvällen på, innan konserten. Trångt, men mysigt, med goda pizzor och smaker som överraskar”.
  • Debaser + Ready for it?: “Får man göra lite skamlös självpromotion? För i så fall borde Swiftes absolut komma till Debaser. Vi kommer köra tre gånger, och har något för alla. Förfest och klubb den 16:e, all ages-dagfest med quiz den 19:e och stor efterfest den 20:e”.

Ready For it? hade premiär i Malmö november 2021. Petra drev sedan tidigare powerballadklubben The Power of Love, där Stefan gästat bakom skivspelarna. Men inför första kvällen med Taylor-tema hade arrangörerna skruvat ner förväntningarna.

– Vi tänkte att det skulle komma 10 personer, och kunna vara riktigt nöjda om det kom 50. Istället kom det 350, och det har bara eskalerat.

Sedan dess har Ready for it? Besökt Stockholm, Göteborg, Malmö, Oslo och Trondheim. Klubbens publik reser från hela Europa för en helkväll med dans, karaoke, allsång och härlig stämning. Stefan och Petra berättar om fans som reser själva och möter upp med andra på hotellet för uppvärmning och pepp innan utgång till klubben.

– Det har blivit mer än en klubb, snarare ett jättefint community för Taylors fans att samlas kring, fortsätter Petra. Fans som vi ofta får höra känner sig som udda fåglar.

Bara förra året spelades Taylor Swifts låtar mer än 26 miljarder gånger (!), enkom på Spotify. Att hon är en av världens populäraste och mest inflytelserika artister råder det inga tvivel om. Ändå har Taylor Swift, och i förlängningen alla miljoner Swifties, inte alltid tagits på allvar säger Petra.

– Vi har fått frågan om vi gör detta ironiskt, kanske för att Taylor gör kommersiell pop som ibland riktat sig till tonårstjejer. Men jag skulle säga att vi inte har några bättre lyriker än Taylor Swift och Kendrick Lamar just nu. Hon är samtidens Leonard Cohen. Men det blir bättre och bättre. Ett citat som jag fastnat för är att ”snubbarna och musikjournalisterna behöver inte förstå Taylor Swift”.

– Det är som att man berättigar hennes artistskap för att hon är en vass och inflytelserik affärskvinna, fortsätter Stefan. Men man glömmer att hon först och främst är en fantastisk artist och musiker.

Ska du se Taylor Swift på Friends Arena? Hitta fler tips i vår guide till Swiftholm!