To main content
Maria Paulsson Rönnbäck och Jemina Pomoell, grundare av outdoormärket Astrid Wild.

Photo: FLB Europe

Categories: Aktiviteter

Maria och Jemina: Våra 5 bästa naturupplevelser

Publish date: 6 mars 2023

Närheten till naturen är något vi stockholmare aldrig slutar prata om. Därför har vi slagit oss ner med Maria Paulsson Rönnbäck och Jemina Pomoell, grundare av outdoor-varumärket Astrid Wild, för att fråga om deras fem bästa naturupplevelser i närheten av staden.

Maria Paulsson Rönnbäck lämnade tech-branschen för att åka till Sri Lanka och surfa. Med sig hem tog hon idén om att göra snygga och funktionella outdoorkläder för kvinnor. Tillsammans med kompisen Jemina Pomoell startade hon varumärket Astrid Wild. Tanken är att plaggen ska passa lika bra i naturen som i vardagen.

Här delar Maria och Jemina med sig av sina 5 bästa naturupplevelser i Stockholm:

1. Paradiset naturreservat: Detta naturreservat, med sina djupa skogar och sjöar, har en speciell plats i våra hjärtan. Vi älskar hur lätt det är att ta sig runt längs de markerade lederna och bekvämligheten med eldstäder och campingplatser. Det är verkligen ett paradis för en stressad stadsmänniska som vill vara nära naturen och koppla av.

2. Paddla kajak med Get Out Kayak: Detta gäng är mästare på kajakpaddling och fantastiska vibbar! De hyr ut kajaker och all utrustning du behöver för att skapa en magisk dag ute på havet där episka solnedgångar ingår. Vår favorittur utgår från Stavsnäs, dit du enkelt kan ta bussen. Ge dig ut på vattnet och övernatta på någon av öarna i närheten.

3. Ö-luffa med Waxholmsbolaget: Vår favoritaktivitet en varm sommardag! Hoppa på en färja tidigt på morgonen och ät din frukost medan du kryssar genom den vackra skärgården. Välj en ö att gå av på och njut av en dag med att sola, läsa och mumsa på färska jordgubbar. Färjeturen tillbaka till staden är en perfekt plats för meditation och livsreflektioner.

4. Sandemar Naturereservat: Vi har en förkärlek till vandring längs havet och Sandemar erbjuder just det. Njut av den lätta vandringen från parkeringsplatsen ut till Sandemars eldstad där du hittar en vit sandstrand och otrolig havsutsikt. Sandemar är en fristad för fågelskådning så ta med din kikare!

5. Simma vid Långholmen: Vill du ha mer motion, natur och hälsa? Inga problem. Gå över bron från Södermalm till Långholmen, som är en liten men lummig ö fylld av koloniträdgårdar och stränder. På ön känns staden långt borta.