To main content
Malin Lindström, arbetsledare på idrottsförvaltningen.

Photo: Visit Stockholm

Categories: Aktiviteter

Malin Lindström: Mina 5 vintertips i Stockholm

Publish date: 6 november 2023

Utförsåkning mitt i stan och skridskor på såväl naturis som i simhallar. Malin Lindström, arbetsledare på Farsta IP, ger tips på friska vinteraktiviteter i Stockholm.

Vintern närmar sig och runt om i Stockholm görs det förberedelser för att vintersäkra staden inför årets kallaste månader. En av dem som i allra högsta grad är delaktig är Malin Lindström, arbetsledare på Farsta idrottsplats. Hon är med och ser till bland att konstgräset är i fint skick och klipper naturgräsplaner under sommaren, och underhåller isen på utomhusrinkar och ishallar under vintern. Malin beskriver sig själv som en väldigt aktiv person. Hon gillar löpning, att vara ute i naturen och spelar också hockey. Hon har tidigare även varit truppgymnast och simhoppare.

Vi frågade Malin vad hennes 5 bästa tips för en aktiv vinterdag i Stockholm är:

Allmänhetens åkning i Stockholms ishallar: "Det finns många ishallar och skridskoanläggningar i Stockholm; Farsta IP, Bandyhallen vid Gubbängens IP, ishallarna vid Mälarhöjdens IP och Spånga IP. För att nämna några. Flera månader per år ges också allmänheten möjlighet till åkning här, vare sig vill leka och ha kul eller spela hockey".

Hammarbybacken: "Att ha en backe för utförsåkning mitt i staden, som man enkelt når både med bil och kollektivtrafiken är kul. Hammarbybacken har en massa aktiviteter under året. Numer finns det skidåkning både på vintern och sommaren, en höghöjdsbana och ett klättertorn. Bara utsikten från toppen mot Stockholm är fantastisk".

Kungsträdgårdens isbana: "Kungsträdgårdens isbana är kanske Stockholm mest centrala. Den är gjord av jättefin konstis och ligger mitt i City. Du kan antingen gå från T-Centralen eller Östermanstorg, men Kungsträdgårdens tunnelbana ligger såklart närmast. Här finns också skridskouthyrning, som oftast är öppen november till mars".

Ågesta friluftsområde: "Anläggningen i Ågesta är jättefin, för den som vill åka längdskidor. Naturområdet ligger en kort busstur från Farsta, och förbereds med ett konstsnöspår på 2,1 kilometer. Det finns även en slinga på 1 kilometer som är mindre krävande och perfekt för nybörjare".

Stockholms naturisar: "Det finns fantastiska sjöar i stan, som vi underhåller. Så vid tillåtande väderlek, och när isen hunnit bli tjock nog, snöröjs det och hålls efter så att allmänheten kan promenera eller åka långfärdsskridskor över dem. Till exempel Drevviken och Trekanten i söder, Judarn i Bromma och Råcksta träsk i norrort".