To main content
Jennie Linell, Hand the Ball.

Photo: Visit Stockholm

Categories: Aktiviteter

Jennie Linnéll : Mina 5 platser för rörelse och motion

Publish date: 6 mars 2023

Sedan Jennie Linnéll lade handbollsskorna på hyllan har hon vart fortsatt aktiv inom sporten. Som projektledare för Hand the Ball arbetar hon aktivt för att få fler barn och ungdomar att röra på sig och idrotta. Vi frågade Jennie om hennes fem favoritplatser för motion och fysisk aktivitet i Stockholm.

Före detta handbollsspelaren Jennie Linnéll kommer från en riktig handbollsfamilj. Hennes pappa, bror och tvillingsyster har alla varit aktiva spelare på elitnivå. Jennies moderklubb är Tyresö HF. Hon har även spelat i H65 Höör, danska KIF Vejen och HC Odense och avslutade i Skuru IK 2020.

Efter proffskarriären har Jennie bland annat setts som expertkommentator på Cmore/TV4 och har arbetat som KBT-terapeut med inriktning på elitidrott. Jennie arbetar även på Svenska handbollsförbundet och är projektledare för det pedagogiska konceptet Hand the Ball. Genom olika projekt och samarbeten med lokala föreningar och skolor vill Hand the Ball uppmuntra barn och ungdomar till rörelse och fysisk aktivitet.

Här är Jennie Linnélls fem bästa platser i Stockholm där alla kan få bra motion och rörelse:

Tenstadalen: ”I Tenstadalen, i norra Stockholm, har man gjort en stor satsning för att få barn och unga att röra på sig. Parken är jättefin med många platser för motion och olika idrotter”.

Hellasgården: ”Om man är lite äldre om vill ha fin naturlig atmosfär är Hellasgården i södra Stockholm ett otroligt mysigt friluftsområde. Bra café också!”.

Hammarbybacken: ”Hammarbybacken är perfekt för den som vill upp på höjd. Här har dom också satsat på en massa aktiviteter, förutom utförsåkning. Klättring, mountain bike med mera.”

Årstaviken: ”Om man vill ta det lite lugnare rekommenderar jag Årstaviken istället. Man kan gå, cykla eller löpa runt, eller motionera på platser längs med vägen i väldigt vackra omgivningar”.

Rålambshovsparken: ”I Rålis, Rålambshovsparken, är det alltid full fart i alla åldrar. Man kan välja att delta eller inte, men framförallt är det väldigt härligt att vara där och känna atmosfären. Och viktigast av allt: alla är välkomna.”