To main content
Barer i Stockholm. En grupp med människor spela tv-spelet "Tricky Towers" på Kappa Bar, en e-sportbar i Vasastan.

Photo: Kappa Bar

Categories: Aktiviteter

Gamerns guide till Stockholm

Publish date: 27 september 2022

Är en kväll med tv-spelskontroll eller tangentbord bland det bästa du vet? Tryck på "START" och se vad Stockholm har att erbjuda den inbitne gamern.

Stockholm är Sveriges tech-hub och i förlängningen även den svenska spelindustrins nav. Några av våra största utvecklare, som DICE, Mojang, King och Avalanche, har sina huvudsäten här vilket betyder att spel som Minecraft, Candy Crush och Battlefield har helt eller delvis utvecklats i Stockholm.

Du med spelintresse lider heller ingen brist på spännande aktiviteter att ägna dig åt. Planerar du en utekväll med speltema är Red Bull Gaming Sphere, Inferno Online, N3rds, Kappa eller Hey! STHLM värda ett besök. Längtar du efter ett interaktivt äventyr kanske en eftermiddag på VREX eller Stockholm VR Center faller dig på läppen. Och vill du lära dig mer om spelutveckling och spels roll i samhället är Tekniska museets utställning Play Beyond Play ett självklart besöksmål.

Söker du efter fler gaming-relaterade evenemang? Kanske en spelkväll, hackathon eller lite retrogaming? Besök Let's Play STHLM för att se var och hur du kan nörda loss!